Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 18. apríla 2024, meniny má Valér a zajtra Jela.

Do začitaku prázdnin ostáva 74 dní.

Trim Cup 2013


10.06.2013 | Pretek, ktorý ukázal možnú cestu v športovo-kajutovom jachtingu, ale aj silu poľských dizajnérov. Už tretí ročník tohto nádherného preteku Klubu Trim Zvolen, za Domašskej podpory Jacht klubu Zátoka sa konal tento víkend a prekonal všetky očakávania.  

Čím?

 

Počtom prihlásených posádok. Piatimi posádkami lodí SeaScape. Skvelým doprovodom, začínajúcim piatkovou zoznamovacou párty, končiac nedeľným vyhlásením výsledkov a hlavne dominanciou lode LUK III a lodí SeaScape.

 

V raceroch dominovali lode SeaScape...

 

Na Trim Cup 2013 sa prihlásilo celkovo takmer 15 posádok v kategórii kajutové plachetnice. Spomedzi racerov dokázal v konkurencií SeaScapeov preraziť len Dano Kriš s loďou Fiona, kde obsadil tretie miesto. Druhý, ako Domašské stálice, skončili manželia Makuchovci. Prvé miesto obhájil Tomáš Tuleja.

 

Obrovským prekvapením Saturn 23 GT menom LUK III...

 

To, čo dokázala posádka LUK III sa mnohým kajutárom na Domaši iba zdá. Zabudnite na hendikep. Zabudnite na racer či cruiser. Posádka cruiserovej lode LUK III vyhrala takmer všetky rozjazdy a v celkovom hodnotení brala jednoznačne prvé miesto.

 

O vetre nieje treba veľa písať.

 

Nádherne stabilný, s rýchlosťou do 5 m/s, nekládol na posádky extrémne nároky, no každý ho mohol adekvátne využiť.

 

Ak by som napísal, že šlo o jeden z najkrajších pretekov tejto sezóny, nebolo by to celkom správne, nakoľko sme len na začiatku. No ak budeme pokračovať na takejto úrovni, plavba po krásnej Domaši len s pomocou vetra má rozhodne svoju budúcnosť.

Foto z preteku TU!