Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov postihnutých zemetrasením.

Dnes je štvrtok 28. marca 2024, meniny má Soňa a zajtra Miroslav.

Do Veľkej noci ostáva 1 deň.

Návrh na pomenovanie ulíc a verejných priestranstiev v obci a na Domaši


23.01.2015 | Obecný úrad v Kvakovciach vyzýva chatárov a občanov žijúcich v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá, aby pripomienkovali názvy ulíc a verejných priestranstiev. Týka sa to aj občanov žijúcich priamo v obci. Občania obce môžu navrhnúť názov pre svoju ulicu, aký budú mať neskôr v občianskom preukaze. Pozrite si návrh, ako bude pomenovaná vaša ulica, na ktorej bývate a na ktorej vlastníte chatu. Čítajte ďalej. 

 

 

 

Obec Kvakovce pravdepodobne v prvom štvrťroku 2015 pristúpi ku kompletnému pomenovaniu ulíc a prečíslovaniu všetkých stavieb na území obce. Týka sa to nie len rekreačnej oblasti Domaša Dobrá, ale aj samotnej obce Kvakovce. 

 

Prečo je to dôležité? 

 

Množili sa prípady úmrtí na chatách z dôvodu chaotického číslovania stavieb a neexistencie pomenovania ulíc v rekreačnej oblasti.  To sťažovalo rýchly a efektívny prístup hasičom, polícii a rýchlej zdravotníckej pomoci v príapde potreby. 

 

Nové pomenovanie ulíc a verejných priestranstiev prispeje k vyššej bezpečnosti na území obce Kvakovce a na území rekreačnej oblasti Domaša Dobrá. 

 

Návrh na pomenovanie ulíc v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá tu: 

 

 navrh-ulic--kvakoce-domasa-dobra.pdf [ 922.67 KB ]  

 

Návrh nových ulíc obec Kvakovce, zatiaľ bez názvov tu: 

 

 navrh-ulic-kvakove-obec.pdf [ 449.64 KB ]   

 

Posielajte návrhy a pripomienkujte názvy ulíc

 

Vaše návrhy na názvy ulíc posielajte priebežne do 15. februára mailom na adresu kvakovcedomasa@gmail.com. Predmet mailu označte ako: názov ulice.

 

V maile navrhnite názov svojej ulice, alebo pripomienkujte predložený návrh obce. Názov ulice by mal podľa zákona vychádzať z tradičného pomenovania, zaužívaných zvyklostí, alebo môže ísť aj o úplne iný návrh. Názov ulice musí byť v Slovenčine, ulice môže byť pomenovaná aj po nežijúcich osobnostiach obce, regiónu, 

 

každá ulica v Kvakovciach a na Dobrej dostane svoje pomenovanie