Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je utorok 23. apríla 2024, meniny má Vojtech a zajtra Juraj.

Do začitaku prázdnin ostáva 69 dní.

OZNAM: Pomenovanie ulíc a prečíslovanie domov v obci Kvakovce


16.01.2015 | Oznamujeme občanom obce Kvakovce, aby v prípade, že potrebujú vymeniť osobné doklady, ako sú občianske preukazy a podobne počkali s ich výmenou. V prvom štvrťroku 2015 by malo dôjsť k novému pomenovaniu ulíc a prečíslovaniu všetkých stavieb v obci Kvakovce a v rekreačnej oblsati Domaša Dobrá. Čítajte ďalej. 

Jednou z prvých priorít nového vedenia obce a obecného zastupiteľstva bude kompletné pomenovanie ulíc a verejných priestranstiev v obci Kvakovce vrátane kompletného prečíslovania existujúcich stavieb.

 

Tento krok je nevyhnutný z dôvodu zlej orientácie v našej obci, čo sťažuje prístup záchranným a bezpečnostným zložkám a množia sa prípady úmrtia z dôvodu, že rýchla zdravotnícka pomoc nevedela včasne nájsť pacienta a pomôcť mu.

 

Aj z vyššie uvedeného dôvodu dôjde pravdepodobne v prvom štvrťroku 2015 k schváleniu Všeobecne záväzného nariadenia, ktoré pomenuje všetky ulice, verejné priestranstvá a zmení sa číslovanie vštkých stavieb, či už domov, alebo rekreačných chát na území obce Kvakovce. 

 

Vyzývame preto občanov, aby v rámci možnosti počkali s výmenou dokladov ako sú občianske preukazy a podobne, ktoré obsahujú Vašu adresu.


Občania, ktorí si menili doklady pred nedávnom, sa nemusia obávať zvýšených finančných nákladov. Výmena osobných dokladov nie je spoplatňovaná v prípadoch, ak obec alebo mesto pomenuje ulicu,  alebo verejné priestranstvo vrátane nového prečíslovania stavieb.

 

Veríme, že všetky plánované zmeny prispejú k lepšej orientácii záchranných a bezpečnostných zoložiek,  v našej obci a vyššej bezpečnosti obyvateľova a návštevníkov rekreačnej oblasti Domaša Dobrá.