Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov po zemetrasení.

Dnes je piatok 29. marca 2024, meniny má Miroslav a zajtra Vieroslava.

Do Veľkej noci ostáva 0 dní.

Pozvánka na výlet na Mariánsku horu a do Vrbova


13.06.2017 | Obec Kvakovce v spolupráci s klubom dôchodcov v obci Kvakovce pozýva všetkých svojich členov aj nečlenov na výlet na Mariánsku horu v Levoči  s hodinovou návštevou Baziliky navštívenia Panny Márie. Následne sa delegácia presunie na kúpalisko do Vrbového.

 

Výlet sa uskutoční v utorok, 20.6.2017 s odchodom autobusu o 6.30 hodine od Kultúrneho domu v Kvakovciach. Záujemcovia nech sa nahlásia u p. Anny Baranovej na čísle domu 38, alebo na telefónnom čísle 0915 256 250.

 

Po duchovnej očiste príde na rad očista tela na kúpalisku vo Vrbove

 

 

Bazilika navštívenia Panny Márie na Mariánskej hore

Dominantu Levoče tvorí strmý kopec s neogotickým kostolom - Mariánska hora. Je to jedno z najstarších a najvýznamnejších pútnických miest na Slovensku. Kaplnka na Mariánskej hore bola výrazom vďaky Spišiakov za ich záchranu na tomto mieste počas tatárskeho vpádu v rokoch 1241 - 1242. Archeológovia našli hradisko na kopci hneď za Mariánskou horou, ktorý sa nazýva aj dnes Burg - Hrad. Práve tu sa mohli obyvatelia mesta zachrániť pred Tatármi v opevnenom hradisku. Na pamiatku tejto udalosti si postavili kaplnku na kopci pod hradiskom, kde konali každoročne ďakovné procesie spolu s obyvateľmi susedných obcí. Takto vznikla prvá pútnická tradícia. O rozvoj mariánskeho kultu sa pričinili minoriti, ktorí si založili v prvej polovici 14. storočia v Levoči kláštor. V roku 1984 bol kostol povýšený na malú baziliku. Mariánsku horu v Levoči navštívia každoročne tisícky pútnikov, aby tu načerpali duchovnej sily. V roku 1995 bola jedným s cieľov návštevy Svätého Otca Jána Pavla II. na Slovensku.

 

Fotogaléria z Baziliky