Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov po zemetrasení.

Dnes je piatok 19. apríla 2024, meniny má Jela a zajtra Marcel.

Do začitaku prázdnin ostáva 73 dní.

V budúcom roku sa zmení systém platenia za odpad v obci


30.11.2015 | Obecné zastupiteľstvo v Kvakovciach dňa 30.11. na svojom zasadnutí schválilo nové Všeobecne záväzné nariadenie č. 6/2015, ktorým sa mení systém platenia za odpad v intraviláne obce Kvakovce.

 

 

 

 

 

 

 

Ako to bolo doteraz?

Občan, zaplatil zálohu za vývoz odpadu na celý rok. Keď chcel vyviezť svoju kuka nádobu, musel sa dostaviť na obecný úrad a vyzdvihnúť si žetón. Ten zavesil na kuka nádobu. Smetiari žetón doniesli na obecný úrad. Keď chcel občan opäť vyviesť kuka nádobu, musel navštíviť obecný úrad a zobrať si svoj žetón. Tento kolobeh sa opakoval toľko krát, koľko krát chcel občan vyviesť smetie.

 

Pracovníčka musela evidovať, koľko krát daný občan počas roka navštívi obecný úrad a robiť ročné vyúčtovanie, či má daný občan nedoplatok, alebo preplatok.  Starý systém bol nepohodlný pre občanov, ale bol aj administratívne náročný pre obecný úrad.


Ako to bude od nového roka?

Obecný úrad vydá žetóny, ktoré bude predávať. Každý občan si zakúpi toľko žetónov na vývoz odpadu, koľko bude potrebovať. Cena za 1 kus žetónu bude vo výške 1,5 EUR.

 

Žetóny sa budú dať zakúpiť v kancelárii obecného úradu, ale aj v potravinách. Nebudú sa platiť žiadne zálohy, ani robiť ročné zúčtovanie. Keď si bude chcieť občan zakúpiť 15 žetónov, zakúpi si ich 15, keď menej, tak menej. Je to na idnividuálnom rozhodnutí každého občana.

 

Žetóny by sa mali predávať aj v potravinách Jednota. Nové žetóny budú k dispozícii hneď v prvom týždni nového kalendárneho roka.

 

Výzva občanom

Sú občania, ktorí odpad poctivo vyvážajú, ale sú aj takí, ktorí tvoria čierne skládky v okolí obce a znepríjemňujú tak život ostatným.

 

Obecný úrad v závere roka zverejní zoznam rodinných domov, ktoré si zakúpili žetóny podľa ulíc a v akom počte. Vyzývame občanov, aby poctivo vyvážali tuhý domový odpad a prispeli tak k čistejšiemu životnému prostrediu v našej obci.