Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 18. apríla 2024, meniny má Valér a zajtra Jela.

Do začitaku prázdnin ostáva 74 dní.

Hviezdy hiphopovej scény mieria na Domašu


02.08.2016 | KVAKOVCE - rekreačná oblasť Domaša Dobrá na tri dni ožije hiphopovou hudbou. Do strediska mieria tisíce ľudí, predpredaj láme rekordy a vstupenky sa míňajú raketovým tempom, všetky ubytovacie kapacity v stredisku aj v okolí sú beznádejne vypredané, jedinou možnosťou je stanovanie. So špeciálnymi šou vystúpia viacerí známy umelci hiphopovej scény.

 

 

EGO

Michal Straka (* 8. november 1983, Lučenec), známy pod umeleckým menom Ego, je slovenský raper. Je členom skupiny Kontrafakt spolu s Rytmusom a DJ Anysom. V ostatnom čase začal sólovú kariéru vydaním singlu "Žijeme len raz", ktorý sa v roku 2012 stal hitom č. 1 v slovenských rádiách.

 

 

 

 

 

MAJK SPIRIT

Michal Dušička (* 28. august 1984, Bratislava), známy najmä pod umeleckým menom Majk Spirit (predtým používal mená Dilema,Koko Šajs a Koko Najs) je slovenský rapper a člen skupiny H16. V roku 2011 vydal svoj prvý sólový album Nový človek.V roku 2011 získal 2 ocenenia v ankete Slávik - objav roka a cenu za najlepší videoklip roka. V roku 2012 sa stal víťazom ocenenia MTV Europe Music Awards v kategórii Best Czech and Slovak Act. Jeho manažérom je Michal Matejovič.

 

 

Majk Spirit začal písať prvé texty okolo roku 2000 ešte ako súčasť zoskupenia B5 (Brána Petržalky). Prvé skladby nahrával v domácich podmienkach cez magnetofón na kazety. V roku 2001 vznikla jeho prvá oficiálna skladba s názvom "Poézia ulice", na ktorej spolupracoval Suvereno a o jej produkciu sa postaral Mŕtvy Aleš (v tom čase známy ako DJ Kubo, neskôr známy vďaka spolupráci so skupinou Druhá Strana a rapperom Momom). Neskôr v roku 2002 nahral sólové skladby "Viera" a "Byť či nebyť" (prvú produkoval Abe a druhú Grimaso, obaja sa neskôr stali členmi H16) a spolu so Suverenom, Cigom a DJom Wugym absolvujú prvé malé vystúpenia.[Skladba "Byť či nebyť" bola nasadená do hitparády hip-hop.sk, kde istý čas aj obsadzovala prvú priečku. H16 v tom čase ešte bola len pouličná banda a graffiti crew.

 

 

KONTRAFAKT

V roku 2001 stretol rapera Ega a DJ Aneša, ktorí spolupracovali vzájomne už aj predtým, napríklad v kapele Prízrak v 90. rokoch. Rytmus sa teda stal zakladateľom úspešného hip-hopového ria Kontrafakt, najprv ale skupina vystupovala pod názvom Déjavu.

 

V roku 2003 vydali maxisingel Dáva mi/Dobré veci/Moja rola, ktorý ich vyniesol do širšieho povedomia verejnosti.

 

Najmä videoklip k skladbe „Dáva mi“ mal obrovský úspech a bol odvysielaný aj v hitparádach v Poľsku či Nemecku (známa hudobná stanica VIVA). V júni roku 2003 sa Rytmus umiestnil na druhom mieste v uznávanej beatboxovej súťaži Austrian Beatbox Battle Championship, kde ho až vo finále porazil mladý Američan Lee-Jay. Úspech kapely Kontrafakt pokračoval aj v roku 2004, kedy vydali svoje debutové CDE.R.A. vo vydavateľstve Sony Music, s ktorým sa dostali medzi najpredávanejších interpretov na Slovensku.

 

V roku 2006 Rytmus založil vlastné vydavateľstvo Tvoj Tatko Records, kde vydal svoj debutový sólo album Bengoro, z ktorého sa predalo viac ako 15 000 kusov. K albumu boli natočené tri videoklipy: „Cigánsky sen“, „Kures funk“ a „Potrebujem tvoju nenávisť“. Album bol o dva roky neskôr vydaný v reedícii s novým obalom a trocha upraveným zoznamom skladieb. V roku 2007 vydal s Kontrafaktom album Bozk na rozlúčku, z ktorého sa predalo cez 20 000 kusov. V roku 2008 vydal Rytmus výberovku Si zabil, z ktorej sa v prvý týždeň predalo cez 4 000 kusov a bola ocenená zlatou platňou.

 

 

 

RYTMUS

Patrik Vrbovský (* 3. január 1977, Kroměříž, Česko), známy najmä pod umeleckým menom Rytmus (spočiatku však používal meno Pa3k Metamorfolord) je slovenský raper, ktorý na hip hopovej scéne pôsobí od roku 1998.

 

Už vo veľmi mladom veku sa stal tanečníkom pod taktovkou takých tanečníkov ako Fredy Ayisi, Karol Zajac či Laci Strike. Dostal sa aj k rapu, najprv rapoval po anglicky, neskôr začínal rapovať po slovensky. Rapoval napríklad s piešťanským raperom Money G, neskôr sa spoznal s raperom Davidom zo Senca. V tej dobe sa ako Pa3k Metamorfolord stal najlepším freestylerom na Slovensku.

 

V roku 1994 Rytmus vyhral freestylovú súťaž Bitka slov. David ho neskôr pozval na svoj projekt Zvuk ulice, na ktorého kompiláciách sa dnešný Rytmus objavil a postupne si získaval rešpekt svojím osobitým štýlom rapovania. Po neskorších nezhodách s Davidom zo Zvuku ulice odišiel a dal sa na sólovú dráhu. Spolupracoval so skupinami ako Názov Stavby a Trosky.

 

 

 

 

E

 

SEPAR

K menu Separ sa Michael dostal cez graffiti, spočiatku sa podpisoval ako Sort, avšak v blízkosti Žiliny existovala crew „Sorta“, tak si za pomoci priateľov writterov začal meniť meno. Podmienka bola aby počiatočné alebo koncové písmena boli R, K alebo S. Postupne dospeli k záveru, že na začiatok dajú písmeno S, na koniec dali najprv K, neskôr zmenili na R a do stredu si Separ vybral písmeno P, pretože podľa neho je to P dosť úzke a dosť vysoké. Dosadením samohlások vzniklo Separ. Táto prezývka mu pristala, pretože sa často separoval od ostatných alebo vytŕčal podľa jeho slov.

 

 

 

STRAPO

Strapo sa k rapu dostal, keď sa v mladosti presťahoval z Bratislavy na Záhorie, medzi prvých rapových interpretov, ktorých počúval, patrili aj Eminem a Názov Stavby. V čase popularity filmu 8 Mile sa začal zaujímať o freestyle battle, na ktoré najprv začal chodiť, neskôr sa ich začal zúčastňovať. Začiatkom roku 2006 vyhral ako 16-ročný v Bratislavefreestyle battle Bombaklad. V máji vyhral celoslovenský Artattack freestyle battle. Najbližší rok sa zúčastnil viac ako 30 ďalších súťaží vo freestyle a v roku 2007 sa mu druhýkrát podarilo vyhrať Artattack freestyle battle. 

 

 

 

 

 

 

 

VIDÍME SA NA FESTIVALE HIP HOP ŽIJE VÝCHOD

 s množstvom ďalších interprétov 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát