Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 25. apríla 2024, meniny má Marek a zajtra Jaroslava.

Do začitaku prázdnin ostáva 67 dní.

Kšefty s pozemkami naberajú na obrátkach, objavil sa ďalší predaný pozemok


06.11.2018 | Starostka obce Bžany p. Mária Kasičová sa v poslednom čase zmieta v pozemkových škandáloch. Chatári z Valkova nás upozornili na ďalší, v poradí už ôsmy pozemok, ktorý rodina Kasičových získala v akciovom výpredaji obecného majetku.

 

 

 

Chatári z Valkova aj obyvatelia obce Bžany sú z arogantného vystúpenia starostky v televíznych novinách pohoršení. Hovoria o starostkinom lakomstve, stále častejšie znejú  prirovnania ako zlodejina, veľká Valkovská lúpež či tunelovanie obecného majetku.

 

Starostka obce Bžany si vybrala viaceré lukratívne pozemky na Valkove a nízkou cenou, ktorú stanovila sama sebe nepekným spôsobom poškodila všetkých chatárov aj občanov obce.

 

Chatári tvrdia, že Mária Kasičová si z obecného majetku urobila vlastný biznis a to, že nekandiduje je podľa nich len jej zastierací manéver. Do zastupiteľstva totiž kandiduje jej manžel, ktorého do funkcie pretláča zo všetkých síl.

 

Ľudia tvrdia, že v tomto prípade by mala konať polícia a to, že starostka nezverejňuje faktúry tiež o niečom svedčí.

 

Ozval sa dokonca člen obecného zastupiteľstva, ktorý tvrdí, že medzi poslancami v Bžanoch to vrie, pretože ich starostka obce v prípade pozemkov účelovo zaviedla a majú obavu, čo z toho bude. Ako to v skutočnosti bolo, nevie nik okrem nich samotných.

 

V reportáži televízie Markíza odznelo, že Bžanská starostka Mária Kasičová si chce pozemky ponechať a postaviť si na nich chatu. Lenže pani starostka už chatu má a to nie je všetko.

 

List vlastníctva na chatu tu: List vlastníctva na chatu

 

Novinárom argumentovala, že sa cítila diskriminovaná a kládla si otázku, prečo by si nemohla aj ona kúpiť pozemok? Zabudla verejnosti povedať, že ona kupovala pozemok asi za 20 % jeho skutočnej hodnoty, lebo ona na rozdiel od chatárov kupovala stavebné parcely a vo verejnej súťaži by obec útržila za ich predaj nemalé peniaze.

 

Diskriminovaná nie je starostka, ale práve chatári a to vyššou cenou  na rozdiel od ceny, ktorú starostka Kasičová určila sama sebe.

 

Reportáž TV Markíza tu: www.tvnoviny.sk/domace

 

Chatári vypátrali ďalší stavebný pozemok v rodine Kasičových

Objavila sa ďalšia zmluva, kde pani starostka uzatvorila zmluvu sama so sebou a opäť sa jedná o lukratívnu stavebnú parcelu, tento krát na Tíšave. Zmluva je spoločná hneď pre troch kupujúcich, zrejme preto, aby to nevyzeralo podozrivo.

 

Dvaja kupujúci mali cenu vysokú a starostka opätovne sama sebe dala do zmluvy nízku cenu vo výške 5,- EUR za 1 m2. V jednej zmluve sú tak hneď dve rôzne ceny za 1 m2 pozemku.

 

Následne starostka nezaháľala a lukratívny pozemok rýchlo previedla dňa 19.9.2018 na svoju dcéru darovacou zmluvou. Jej dcéra má iné priezvisko, volá sa Juliána Sejková a starostka to prevádzala pravdepodobne preto, aby sa na celú záležitosť neprišlo a všetko stihla ešte pred svojim odchodom z funkcie.

 

To len dokazuje, že Mária Kasičová konala protizákonne, v rozpore s dobrými mravmi a svojim konaním poškodila nie len obec Bžany, ale aj chatárov z Valkova a obyvateľov vlastnej obce.

 

Postupne a premyslene prevádzala obecné pozemky za nevýhodné ceny počas celého roka 2018 na seba a svojich rodinných príslušníkov s cieľom získať vlastný majetkový prospech. Pozrite si dôkazy k v poradí už 8 pozemku rodiny Kasičových.

 

Čo obec predávala a kto kupoval?

Kúpna zmluva z 10. 5. 2018 v cene 5,- EUR za 1 m2:

Parcela KCN č. 85/236 – ostatná plocha o výmere 456 m2

 

Predávajúci:

Obec Bžany zastúpená: JUDr. Mária Kasičová – starostka obce

 

Kupujúci:

JUDr. Mária Kasičová

 

Kúpna zmluva tu: Zmluva Štefánik a spol.

 

List vlastníctva už na dcéru starostky: List vlastníctva Sejková

 

Pozemok sa nachádza v lukratívnej časti Domaša Valkov - Tíšava. Prehľadná situácia viď klikateľný obrázok.

 

Kauzou sa zaoberajú viaceré médiá a podľa našich informácií biznis starostky už preveruje prokuratúra.  Je viac ako pravdepodobné, že pozemkové kšefty Márie Kasičovej a tunelovanie obecného majetku bude  mať trestnoprávnu dohru. Poznáte prepojenia ľudí a osôb v pozemkovom škandále?  Napíšte nám na info@domasacity.sk.

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát