Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je piatok 19. apríla 2024, meniny má Jela a zajtra Marcel.

Do začitaku prázdnin ostáva 73 dní.

Kšefty starostky Novej Kelče naberajú na obrátkach


08.09.2014 | Už viac ako rok chatári z Novej Kelče podrobne sledujú hospodárenie starostky Márie Telepúnovej.  Po obrovskom megapodvode s pozemkami na pláži za viac ako milión Eur sme boli upozornení na to, že starostka predala aj ďalšie lukratívne obecné pozemky. Ako ich odpredala a ako to súvisí so zátokou na Dobrej? Čítajte ďalej.    

 

Komunálna mafia v samospráve v okolí Domaše prerástla do obrovských rozmerov. Cielene a systematicky ničí kedysi obľúbenú rekreačnú oblasť.

 

Megapodvod s pozemkami na pláži v Novej Kelči za viac ako milión EUR, ktorého organizátorkou bola s najväčšou pravdepodobnosťou sama starostka Telepúnová je len špičkou ľadovca. „Kšeftov“ starostky je podstatne viac.

 

Každé odhalenie netransparentného konania starostky z minulosti, ale aj teraz je podložené konkrétnymi listinnými dôkazmi.

 

Tie zverejňujeme ako prílohy článkov, aby si verejnosť mohla sama overiť pravdivosť tvrdení. Nejedná sa teda o výmysly, ale o fakty podložené listinnými dôkazmi.

 

Ľudia by si mali uvedomiť, že toto, čo sa deje v ich obci je okrádaním každého jedného z nich. Týka sa to teda chatárov, babiek, dedkov, ale aj batoliat.

 

Starostka dlho a úspešne  kryla "tunelovanie" obce

 

Občania v dedine dlhé obdobie nič netušili a mysleli si, že v ich obci je všetko s kostolným poriadkom. Tomu je však koniec. Na prvý pohľad veci vyzerali príkladne, pretože starostka úspešne tajila svoje nehospodárne nakladanie s obecným majetkom.

 

Na obrázku: starostka Mária Telepúnová

 

 

 

Diery v obecnom rozpočte Mária Telepúnová často plátala predajom lukratívnych obecných pozemkov a „prejedala“ budúcnosť všetkých ľudí.

 

Obec v minulosti figurovala aj medzi dlžníkmi v Sociálnej poisťovni a to aj napriek masívnemu rozpredávaniu lukratívneho obecného majetku.

 

Podľa dôkazov, ktoré máme k dispozícii boli predaje majetku obzvlášť nevýhodné pre obec. Na týchto predajoch ale niekto poriadne zarobil na úkor všetkých ľudí a chatárov. Kto?

 

Predala šesť pozemkov tomu istému

 

Chatári z Novej Kelče nás upozornili na veľmi čudné kšeftovanie starostky Telepúnovej s pozemkami. Ide o predaj šiestich pozemkov, ktoré pani starostka  odpredala veľmi nenápadne s časovým odstupom stále tej istej osobe.

 

Niektoré pozemky sa nachádzajú priamo pri vode, niektoré sú v blízkosti vody.

 

Správa sa takto „gazdyňa“, alebo „tunelárka“?

 

Princíp tohto kšeftu bol a je rovnaký. Starostka nepredala obecné pozemky v súťaži za najvyššiu cenu záujemcom.

 

Mária Telepúnová predala lukratívne obecné pozemky nevýhodne a podozrivo lacno formou priameho predaja.

 

My sme zistili, že kupec tieto pozemky následne obratom ponúkal za niekoľko násobne vyššie ceny  cez inzeráty. Rozdiel však neskončil na účte obecnom, ale na účte súkromníka.

 

Predávala cez priekupníka? Posúďte vy.

 

Šesť pozemkov od obce Nová Kelča kúpila osoba, ktorá v inzerátoch vystupovala a vystupuje pod menom Slavo.

 

Náš chatár z Novej Kelče zavolal na inzerát a pán Slavo ho v telefóne informoval o tom, že pozemok je stavebný so všetkými sieťami.

 

Zároveň mu pán Slavo ponúkol, že ho zoberie k pani starostke a ona mu ukáže parcelné číslo a poskytne mu všetky potrebné informácie a tak ďalej a tak ďalej... .

 

Slová pána Slava naznačujú, že pani starostka je veľmi dobre informovaná o tom, že on s týmito pozemkami obchoduje ďalej. Jedným slovom, pani starostka musí vedieť, že pán Slavo kšeftuje s pozemkami, ktoré od obce lacno kúpil.

 

Náhoda, alebo úmysel?

 

Ak by starostka Telepúnová predala jeden pozemok, poviete si, že je to náhoda. Ale ak pani starostka predala šesť pozemkov a stále tej istej osobe, to už na náhodu nevyzerá. Nejedná sa pritom o chatára a nejde ani o obyvateľa obce.

 

Aké pozemky predali a za akú cenu?

Starostka predala lukratívne pozemky pri vode a v blízkosti vody za podozrivo veľmi nízke ceny. Pozrite si prehľadné tabuľky. 

 

 

 

Dôkaz zmluva:

 

kupna-zmluva-z-24.6.2010.pdf [ 556.36 KB ] 

 

Klikateľná mapa pozemku: 

 

 

 

Dôkaz zmluva:

 

kupna-zmluva-z-3.1.2011.pdf [ 606.72 KB ]

 

Klikateľná mapa pozemku:

 

 

 

 


Dôkaz:

Zverejnenie zmluvy zmluvy s pánom Slavom. 

Je tam len odkaz, zmluva v prílohe chýba. Prečo?

 

 

Dôkaz inzerát na predaj pozemku: 

 

 

Tabuľka, kedy pán Slavo kúpil a kedy predal

 

 

 

 Dôkaz nový vlastník Igor Č, ktorý kúpil pozemok od pána Slava:

 

 

Dôkaz nový vlastník František H, ktorý kúpil pozemok od pána Slava:

 

 

 

Dôkaz List vlastníctva pána Slava:

 

 

Obec prišla odhadom o poriadny balík peňazí

 

Starostka "kšeftovaním" s pozemkami pripravila ľudí v dedine podľa nášho odhadu približne o 90 tisíc EUR a to len na týchto šiestich parcelách.

 

Za tieto peniaze sa mohli opraviť cesty, zmodernizovať kemping na Kryme aj v stredisku Nová Kelča.

 

Pripomeňme, že starostka ešte pred nedávnom poberala mesačný plat vo výške približne 1900,- EUR mesačne.

 

Pri poslednom tohtoročnom predaji obišla zákon

 

V roku 2011 sa menil zákon o majetku obcí a kšeftovanie s pozemkami je od tohto momentu zložitejšie. Ale aj tu sa naša „gazdyňa“ vynašla.

 

Iba pred nedávnom, v mesiaci február 2014 starostka odpredala priekupníkovi Slavovi spolu štyri pozemky. Ten ich už ani nie o dva mesiace v apríli opäť zavesil na internet.

 

Na webe ich ponúkal za niekoľko násobne vyššie ceny. Konkrétne jeden pozemok ponúka pán Slavo skoro za tú istú sumu, za čo kúpil od obce všetky štyri pozemky.

 

Keďže od roku 2011 je predávanie obecných pozemkov priamym predajom zložité, naši „kšeftári“ to vymysleli tak, že pani starostka odpredala lukratívne pozemky na Novej Kelči vo februári 2014 ako prípad hodný osobitného zreteľa.

 

Aký osobitný zreteľ pani starostka uviedla?

 

Osobitným zreteľom malo byť zarastenie pozemku, blízkosť napätia a aj to, že pán Slavo často sponzoruje školu.

 

Zaujímavé je, že keď záujemca zavolal na inzerát, pán Slavo hovoril o stavebnej parcele so všetkými sieťami a ihneď ponúkol návštevu u pani starostky, ktorá mala všetko vysvetliť. 

 

Jednoduchá otázka znie: oklamala starostka poslancov rečami o sponzoringu a kroví na pozemku, aby mohla lacno predať pozemok, ktorý je následne ponúkaný za niekoľkonásobne vyššiu cenu ako stavebná parcela?

 

Ľudia by si mali otvoriť oči, pozrieť si všetky dôkazy a vyhodnotiť, akú falošnú hru to s nimi pani starostka Telepúnová hrá. Takto sa strácajú peniaze ľudí a chatárov z pokladničky obce.

 

Dôkaz uznesenie:

 

 

 

Pozrite si ešte raz inzerát a porovnajte ho s tým,

čo pani starostka tvrdila poslancom.

 

 

 

Odpovedzte si vy.

Je to tunel na obecný majetok a peniaze ľudí, alebo niečo iné? Ako by ste to nazvali Vy?

 

Chatári z Novej Kelče sú pobúrení

Viacerí totiž kupovali pozemky za podstatne vyššie ceny, ako ich kupoval od pani starostky pán Slavo. Pýtajú sa, kde je spravodlivosť? Pán Slavo kúpil pozemok pri vode ani nie za 11,- EUR a ostatní za 25, 30, 35 EUR a viac. A to pozemky dlhé roky užívali a starali sa o nich.

 

Je to svinstvo, rozčúlene hovorí pani Martina (meno je pozmenené), ktorá má chatu vyššie v lese a jej rodina kupovala pozemok podstatne drahšie ako pán Slavo.

 

Treba otvoriť oči

Aj na tomto príklade kšeftovania s pozemkami je vidieť, akým spôsobom sa strácajú peniaze z obcí okolo Domaše. Ľudia sedia doma a nemajú ani tušenia, aké "tunelovačky" na obecnom úrade rozbehla nenápadná starostka, ktorá má hájiť záujmy obce a jej občanov.

 

Na Dobrej je vymyslený podobný „kšeft“

Prípad v Novej Kelči úzko súvisí aj s rekreačnou oblasťou Domaša Dobrá a ako inak, palce v tomto kšefte má Kvakovská samospráva na čele s Jánom Tutkom. Čo vymysleli na Dobrej? Dozviete sa už v najbližších dňoch.

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát