Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov postihnutých zemetrasením.

Dnes je štvrtok 28. marca 2024, meniny má Soňa a zajtra Miroslav.

Do Veľkej noci ostáva 1 deň.

Kvôli bobrovi zasahovala polícia


15.07.2011 | Pracovníci obce Kvakovce chceli napraviť prístavné mólo v rekreačnej oblasti Dobrá tak, aby sa nachádzalo vo vode, keďže hladina v Domaši výrazne poklesla. Tento dobrý úmysel na čas prekazila unudená turistka, ktorá na pracovníkov obce privolala políciu. Pod mólom sa podľa nej nachádzal bobor, ktorého pracovníci obce  rušili a ten je podľa nej zákonom chránený. Bobor sa tak stal predmetom sporu medzi turistkou a pracovníkmi obce.

 

Ako by reagovala naša aktívna turistka, ak by jej dieťa napríklad skočilo z prístavného móla a utrpelo by úraz? Určite by sa sťažovala na všetky strany, že obec nezabezpečila, aby bolo mólo vo vode. Obec by jej v takomto prípade odpovedala, že nemohla mólo posunúť, lebo sa v jeho okolí nachádzal bobor. Nevieme, či by ju takáto odpoveď uspokojila. Na jej obranu treba uviesť, že slnko vo štvrtok pálilo veľmi intenzívne, čo mohlo mať za príčinu aj precitlivené reakcie turistky, ktorá chcela dosiahnuť pokojný  a ničím nerušený život bobra a jeho rodiny v strede rekreačnej zóny.

 

Celý incident sa skončil pokojne, pracovníci obce posunuli mólo za prítomnosti polície, ktorá preverila, že sa v čase posúvania bobor pod pontónom nenachádzal. Iniciatívna rekreantka sa zbalila a odišla nevedno kam.

 

Po posunutí pontónu sa bobria rodinka vynorila spod vody a začala plávať okolo móla. Návštevníci Dobrej ich môžu zahliadnuť práve v okolí pontónu pod hotelom Domaša Bogárka.

 

POĎAKOVANIE

 

Obec Kvakovce chce poďakovať neznámemu lesníkovi, ktorý so svojim strojom LKT pomohol posunúť mólo do vody, nakoľko obecný traktor na to nestačil. Lesník si za svoju pomoc nevypýtal žiadnu odmenu.

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát