Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je utorok 16. apríla 2024, meniny má Dana, Danica a zajtra Rudolf.

Do začitaku prázdnin ostáva 76 dní.

Na Domaši sa konali sparťanské preteky pre deti


27.08.2014 | Článok obsahuje video. Prevzaté z Regiónu Vranov: Na Domaši v časti Eva sa v nedeľu 24. augusta organizovali sparťanské preteky pre deti. V teréne sa nachádzalo množstvo prekážok a priekopa s blatom, ktorá neodmysliteľne patrí k takýmto pretekom.

 

 


Podujatie KidRace bolo organizované pre deti vo veku 3 – 14 rokov. Cieľom nebolo prekonávať časové rekordy, ale skôr podporiť prirodzené záujmy a aktivitu detí. Hlavnými organizátormi bola Miroslava Sobotová, Martina Ongradyová a Ján Lajčák.

 

S podporou, ktorú sa im podarilo získať otvorili prvý ročník detského podujatia KidRace . Aj pri nečase sa súťaže zúčastnilo 86 detí rozdelených do troch vekových kategórií a niekoľko rodičov.

 

Za pomoci dobrovoľníkov kontrolovali jednotlivé časti dráhy a reagovali na prípadné problémy. Aj po pretekoch bolo k dispozícií veľké množstvo aktivít. Od kreslenia, cez lezenie, skákanie či jazdu na koni.
 

 „Oblasť vodnej nádrže Domaša sme si vybrali zámerne pre jej úžasnú členitosť a nekonečné možnosti, ktoré ponúka. Zároveň by sme však chceli by sme prispieť k tomu, aby sa Domaša stala takou, akú si ju pamätám z detstva. Strediskom na úrovni, kde budú ľudia chodiť za odpočinkom, kde to bude žiť," povedala k miestu pretekov Miroslava Sobotová.

 

Aj ona sama si vyskúšala, čo je to prejsť si trať dlhú jeden kilometer a pre ľudí so slabšou kondičkou, by mohla byť problematická. Deti sú však často nabité energiou podstatne viac, ako my dospelí. Organizátori pripravili rôznorodé zdolávanie prekážok: „...preliezaním, podliezaním, preskakovaním, hádzaním, rúčkovaním.

 

Na otázku, ktoré prekážka sa im páčila najviac, takmer jednoznačne odpovedali – blato," uviedla M. Sobotová. Keďže sa podujatiu KidRace podarilo za pomoci partnerov vytvoriť vlastné logo, projekt by radi zrealizovali aj o rok a možno časom by radi vytvorili aj špeciálny tím Spartan Kid, ale všetko nám prezdradia postupne, časom.

 

Majú nápady na vylepšenie ďalšieho ročníka podujatia a sú odhodlaní pokračovať.



Celé podujatie sa nieslo v zmysle sloganu: Prekonaj prekážku, prekonáš seba!



„Pri realizácii KidRace sa zišiel tím úžasných ľudí - okrem druhej polovičky organizačného tímu, Martinky Ongradyovej, to bol Jano Motešický zo Spartan Gym-názium, Miro Szabo z AŠK, poslanec Ján Lapčák, ktorý nám pomáhal so sprievodným programom, tiež Janko Kočiš-, ktorý nám poskytol svoje priestory.

 

Úžasnú rozcvičku pre deti pripravil riaditeľ ZŠ Bernolákova, Mgr. Marek Cerula spolu s ďalším sparťanom Martinom Fazekašom. Tento projekt vznikol pod záštitou primátora mesta Vranova-Ing. Jána Ragana, no určite by  nemohol vzniknúť bez pomoci ďalších obcí, partnerov, sponzorov a najmä dobrovoľníkov zo Spartan Gymnázium, za čo im srdečne ďakujeme.

 

Osobitne by som chcela spomenúť aj pána Jána Čandíka, riaditeľa Spartan Race pre vyšegrádsku štvorku, ktorý toto podujatie tiež podporil,“  uzavrela Sobotová.

 

Video Kid race

 

  

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát