Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov postihnutých zemetrasením.

Dnes je piatok 29. marca 2024, meniny má Miroslav a zajtra Vieroslava.

Do Veľkej noci ostáva 0 dní.

Na Domašu sa po dlhých rokoch vráti výletná loď


04.03.2016 | To, čo ešte pred nedávnom vyzeralo nereálne sa stáva realitou. Nová loď by mohla na priehrade začať plávať už od najbližšej letnej turistickej sezóny.

 

 

 

 

 

 

Štátny tajomník ministerstva životného prostredia Vojtech Ferencz pred nedávnom na svojom pracovnom výjazde v obci Kvakovce predstaviteľom samosprávy prisľúbil, že pomôže vrátiť loď na Domašu. Tá sa o návrat lode usilovala už od júna minulého roka. Faktom je, že vhodné plavidlo sa v spolupráci so štátnym tajomníkom hľadalo už od jesene a on  v tejto veci intenzívne konal.

 

Ministerstvo v týchto dňoch potvrdilo, že sa prostredníctvom Slovenského vodohospodárskeho podniku podarilo nájsť plavidlo s kapacitou 20 – 25 ľudí, ktoré v súčasnosti prechádza technickou úpravou pre pohodlie pasažierov.  Tiež je dôležité, aby plavidlo vyhovovalo bezpečnostným štandardom.

 

Predsedníčka Komisie cestovného ruchu v obci Kvakovce Ing. Martina Timková krok Ministerstva a vodohospodárov hodnotí pozitívne. Hovorí

 

„Pozdvihne sa cestovný ruch v regióne a okolí Domaše, zvýši sa zamestnanosť. Sme veľmi radi, že sa v tomto smere pohli ľady.  Chcela by som touto cestou poďakovať najmä štátnemu tajomníkovi Vojtechovi Ferenczovi, ktorý s nami intenzívne komunikoval už od minuloročného leta a pomáhal nám v našej snahe vrátiť loď na Domašu. Som presvedčená, že bez jeho aktívnej podpory by sa nám to tak skoro nepodarilo“

 

Ako ďalej uviedla, v prvej fáze by mala na Domašu prísť menšia loď pre 20 – 25 ľudí, následne v prípade záujmu verejnosti nie je vylúčený ani transport väčšej lode, o ktorú samospráva najprv žiadala. Všetko ukáže čas, záujem ľudí a aktivita samosprávy. Faktom ostáva, že návrat lode na Domašu je po dlhých rokoch prvou pozitívnou správou pre chatárov, rekreantov a všetkých milovníkov Domaše.

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát