Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je sobota 20. apríla 2024, meniny má Marcel a zajtra Ervín.

Do začitaku prázdnin ostáva 72 dní.

Poslednú vyhliadkovú loď z Domaše predali za cenu malej loďky


24.10.2013 | Podarilo sa nám získať kúpnopredajnú zmluvu o predaji poslednej výletnej lode z Domaše. Pozrite si fakty, za akú cenu pochovala Holčíkovská samospráva pod vedením Michala Flešára lodnú dopravu na Domaši. Čítajte ďalej.  

 

 

Domaša je jediná veľká vodná nádrž v bývalom Československu, ktorá nemá žiadnu lodnú dopravu. Nebolo tomu vždy tak. Pod vedením Holčíkovskej samosprávy sa postupne zlikvidovalo všetko, čo kedysi slúžilo ľuďom a turistom zo širokého okolia.

 

Ako je vôbec možné, že takýto brutálny úpadok obľúbenej rekreačnej oblasti sa konal beztrestne pod očami verejnosti, ktorá si oprávnene kladie otázku: Dokedy sa budú kompetentné orgány vo Vranove nad Topľou tváriť, že sa na Domaši nič nedeje?

 

Kvalitné a moderné lode s kaviarňou, sociálnymi zariadeniami a vytápaním postupne opúšťali Domašu a ostala už iba jediná – tá posledná. Loď Ruskej výroby značky Katamaran síce nemala na svojej palube toalety, nemala reštauráciu ani vytápanie, ale plávala. Pozrite si príbeh poslednej lode z Domaše.

 

Príbeh štvrtý

 

Nepochopiteľná výmena lodí

Na začiatku deväťdesiatych rokov za zástupcovia Holčíkoviec rozhodli predať špičkovú loď Nemeckej výroby do Prahy a na Domašu priviezli loď z Ruska značky Katamaran.

 

Údajne bola moderná loď nemeckej výroby neekonomická, ale podľa portálu plavba.net to skôr vyzeralo na nejaký zákulisný kšeft, ktorý nie je možné dokázať. Prečo kšeft? Pretože loď sa plaví dodnes inde.

 

A prečo nie je možné nič dokázať? Nikto nevie. Možno preto, lebo Vranov je krajina zázrakov a vedenia obcí v okolí Domaše majú asi akýsi zvláštny druh trestnoprávnej imunity. Iné logické vysvetlenie po toľkých kauzách asi ťažko dokážeme nájsť.  

 

Moderná loď, ktorú vymenili za Ruský Katamarán

 

 

 

Dôkaz: http://www.plavba.net/products/domasa-/

 

Definitívne pochovali lodnú dopravu na Domaši

Ruská loď značky Katamarán plávala po Domaši niekoľko rokov. Aj keď to nebolo nič exkluzívne a komfortné, turisti a návštevníci mali možnosť oboplávať Domašu. Tomu všetkému urobila koniec „skvelá“ a asi trestnoprávne nedotknuteľná samospráva v obci Holčíkovce pod vedením Michala Flešára.

 

Loď značky Katamarán, ktorá nahradila modernú loď

 

 

To, čo na Domaši mohlo fungovať a nefungovalo, v Piešťanoch funguje a pláva dodnes. V roku 2006 bola loď odpredaná do Piešťan za sumu 100 tisíc korún. Čítate dobre. Niečo menej ako 3.500 EUR. Po tomto predaji prischlo starostovi Flešárovi prirovnanie „Hrobár lodnej dopravy na Domaši“.

 

Dôkaz:   predaj-lode---zmluva.pdf [ 404.18 KB ] 

 

Informácie z plavba.net:  http://www.plavba.net/products/trajan/

 

Nehorázne nizka cena predaja

Cena, za akú predal starosta obce Michal Flešár veľkú vyhliadkovú loď Domaša pre 60 osôb môžeme prirovnať k cene malej loďky bez motora. Neveríte? Do vyhľadávania bazáru stačí zadať cenové rozpätie od 3 tis. do 4 tis. EUR a systém "vyhodí" lode, ktoré su v takejto cenovej hladine na predaj. Pozrtie a porovnajte. 

 

Inzeráty na porovnanie:

 

http://www.autobazar.eu/sk/sportyacht-style-410-lux-id3305822.html

 

http://www.autobazar.eu/sk/mot-cln-s-motorom-johnson-50hp-id4408262.html

 

Predali aj prístavné mólo

Prístavné mólo z vysoko odolnej kalenej ocele, prakticky bezúdržbové bolo predané za sumu, z ktorej ostáva „rozum stáť“. Predajná cena bola 1.063,- EUR. Stačí si pozrieť inzerát, za akú sumu sa pohybuje predaj podobných pontónov dnes na trhu.

 

Dôkaz:  predaj-mola-do-srotu.pdf [ 425.09 KB ] 

 

 Kvalitný pontón z vysoko odolnej kalenej ocele

Za roky ho nezničil ani ľad. Zlikvidovala ho až Holčíkovská samospráva 

 

 

 

Na ilustráciu inzerát na predaj podobného móla:

 

link tu: http://reality.bazos.sk/inzerat/30045500/Ponton-na-Dunajskom-ramene.php

 

 

A ako skončila úplne prvá loď Domaše?

Inde podobné lode plávajú dodnes. Na Domaši neprežili novú dobu.

Vďaka nekompetentným kompetentným.

 

 

Vizitka nášho regiónu a ľudí v ňom

 

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát