Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je piatok 19. apríla 2024, meniny má Jela a zajtra Marcel.

Do začitaku prázdnin ostáva 73 dní.

Rodáci zo zatopených obcí sa stetnú v kostolíku na Trepci


04.06.2016 | Každý rok sa stretávajú rodáci zo zatopených obci na odpustovej slávnosti v kostolíku na Trepci. Tento rok sa tak stane v nedeľu, 5. júna o 11.00 hodine, kedy sa v kostolíku uskutoční slávnostná Svätá omša.

 

 

 

 

 

 

 

Ľudia z rôznych kútov Slovenska a okolitých obcí každoročne merajú cestu na Domašu, aby absolvovali približne štovrkilometrovú cestu lesom k poslednej pamiatke na zatopenú obec Trepec - Trepeckému kostolíku.

 

Sú medzi nimi starí, mladí, ženy aj deti. Spmienky na rodnú obec, susedov a kamarátov ožívajú práve na tomto stretnutí. Roky plynú a pamätníkov je každým rokom pomenej, ale ich deti a vnúčatá prenášajú príhody a spomienky z dna vodnej nádrže z pokolenia na generácie.

 

Cesta do ich rodnej obce viedla údolím Ondavy a bola zatopená spolu s ich rodnou obcou. Jedinou možnosťou, ako sa dostať ku kostolíku je cesta lesom, alebo po vode.

 

Mnohí rodáci veria, že tento rok merajú cestu lesom posledný krát a na budúci rok ich už na Odspustovú slávnosť do ich rodného chotára odvezie výhliadková loď Ondava. Ostáva veriť, že tomu tak skutočne bude.

 

Na slávnostnú Svätú omšu ste všetci srdečne pozvaní.

 

Pôjdu rodáci zo zatopených obcí o rok na odpustovú slávnosť loďou Ondava?

Mnohí veria tomu, že áno.

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát