Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov po zemetrasení.

Dnes je štvrtok 25. apríla 2024, meniny má Marek a zajtra Jaroslava.

Do začitaku prázdnin ostáva 67 dní.

Nesmrteľný tanečník v rámci mesiaca úcty k starším


03.10.2019 | Obecný úrad v Kvakovciach už tradične pozýva všetkých dôchodcov aj ich rodinných príslušníkov do Divadla Jonáša Záborského na predstavenie PUĽSU pod názvom Nesmrteľný tanečník.

 

 

Kedy, kde a ako?

Predstavenie sa uskutoční v piatok, 18. októbra o 18:30 hodine v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Odchod autobusu od Kultúrneho domu v Kvakovciach o 16.45 hodine. Záujemcovia sa môžu nahlásiť na obecnom úradu na t.č. 0918 513 324. Vstup je voľný, počet miest je obmedzený kapacitou autobusu.

Prednosť majú dôchodcovia, v prípade voľných miest môžu ísť aj ich rodinní príslušníci.

 

O čom je predstavenie Nesmrteľný tanečník?

Nikdy nezomrie ten, čo zomrie na krásu pri jej večnom hľadaní a jej objavovaní. Veď to, čo dáva zmysel životu, dáva zmysel i smrti...

 

Autorský projekt Juraja Kubánku Nesmrteľný tanečník je tak trošku aj jeho autobiografiou, ktorou chce maestro vzdať poctu všetkým profesionálnym tanečníkom, spevákom a hudobníkom. Námet spracoval a rozšíril jeho nasledovník a žiak Jaroslav Moravčík, ktorý sa ujal aj choreografie a réžie programu. K spolupráci si prizval skladateľa Júliusa Selčana a spolu s PUĽS-om vzniklo dielo, ktoré je oslavou života a zároveň poctou Jurajovi Kubánkovi, tejto žijúcej choreografickej legende.

 

(90 minút)

námet: Juraj Kubánka
hudba: Július Selčan
choreografia & réžia: Jaroslav Moravčík

 

Videoukážka