Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 25. apríla 2024, meniny má Marek a zajtra Jaroslava.

Do začitaku prázdnin ostáva 67 dní.

Dôležitá informácia pre užívateľov obľúbeného autokempingu Krym na Domaši


09.05.2022 | Bývalý autokemping na Domaši je v schátranom stave, chýbajú rozvody vody, elektriky, verejné osvetlenie, bufet, sociálne zariadenia nespĺňajú kritériá pre 21 storočie. To všetko sa má zmeniť.      

 

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) plánuje v priebehu niekoľkých mesiacov v spolupráci s Obcou Nová Kelča, aj ľuďmi na Kryme pripraviť transparentnú verejnú súťaž na prenájom, resp. správu autokempingu na Domaši.

 

Má sa zadefinovať, aké investície sa musia v autokempingu zrealizovať, určí sa časový harmonogram investícií aj spôsob, ako sa tieto investície zrealizujú. Novú víziu plánuje SVP predstaviť verejnosti na pripomienkovanie.

 

Prvá najpravdepodobnejšia možnosť

Investície zrealizuje SVP a na prenájom autokempingu štátny podnik vypíše transparentú verejnú súťaž v zmysle kto zaplatí najviac, ten zvíťazí.

 

Druhá možnosť

SVP vypíše transparentnú verejnú súťaž na prenájom autokmepingu s tým, že budúci nájomca zrealizuje nevyhnutné investície podľa presného časového harmonogramu s tým, že tieto investície ostatnú po skončení nájmu vlastníctvom SVP. Víťazom súťaže bude ten, kto ponúkne najvyššie nájomné aj po realizácií investícií.

 

Prečo je to dôležité?

Nastaviť správne pravidlá súťaže aj zadefinovať, čo bude po skončení nájmu s vybudovaným majetkom je dôležité najmä preto, aby v žiadnom prípade nemohlo dôjsť k skrytej privatizácii obľúbeného autokmepingu na Domaši.

 

Nervozita ľudí je pochopiteľná, ale ak by sa tieto veci nezadefinovali, mohlo by sa stať, že prípadne rýchlo upečený nájomca by na pozemkoch SVP vybudoval stavby, ktoré by po skončení nájmu ostali v jeho vlastníctve a vznikol by právny problém, ktorý by mohol mať aj za následok likvidáciu kempingu natrvalo.

 

Čo s letno turistickou sezónou 2022?

Každý vlastník karavanu, ktorý chce mať karavan v priestoroch bývalého autokempingu musí do 16.5.2022 vyplniť jendoduchý dotazník aj žiadosť. Tú pošle na SVP a SVP pripraví nájomnú zmluvu na sezónu od 1.6. do 31.10.2022.  Ideálne je aj, aby si každý na mape zaškrtol aj miesto, kde by chcel byť.

 

Tlačivá na vyplnenie do pondelka, 16.5.2022:

 

Žiadosť o prenájom

 

Snímka miest

 

Osobné údaje

 

Návratka

 

 

Informácie posielajte na mail: Zuzana.Drgonova@svp.sk

 

Pozor: Každý vlastník karavanu, ktorý dostal výzvu na ostránenie, a ktorý chce mať karavan v priestoroch bývalého autokempingu, musí do 16.5.2022 vyplniť dotazník a žiadosť a zaslať ich na SVP, v opačnom prípade platí výzva na odstránieie do 30.5.2022.

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát