Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov postihnutých zemetrasením.

Dnes je štvrtok 28. marca 2024, meniny má Soňa a zajtra Miroslav.

Do Veľkej noci ostáva 1 deň.

Domaša sa stane modernou rekreačnou oblasťou, ivestovať sa majú milióny eur


09.11.2021 | Obce z okolia Domaše spolu zo zástupcami štátnej správy a ministerstvami podpísali v pondelok spoločné Memorandum o spolupráci. Stalo sa tak na pôde Prešovského samosprávneho kraja, ktorý strategický dokument so všetkými účastníkmi pripravil.

 

 

 

Súčasťou memoradna je aj takzvaný integrovaný projektový balík s databázou projektov, na ktoré by mali byť vyčlenené financie z rôznych výziev, ale aj z plánu obnovy.

 

Veľkou výhodou je, že projekty zahrnuté v tomto balíku budú súčasťou integrovanej územnej stratégie.  V praxi to znamená toľko, že na tieto konkrétne projektové zámery by mali byť aj vyčlenené financie v novom programovom období. Samosprávy tak konkrétne vedia, na čo sa majú zamerať a na čo má zmysel venovať energiu.

 

Niektoré zámery sú už dnes vo vysokom štádiu rozpracovanosti, ako napríklad cyklochodník Kvakovce - Dobrá - Tíšava, alebo prístaviská v okolí celej Domaše, na iných sa samosprávy intenzívne pracujú.

 

 

„Spojili sme sily, aby sme mohli rozvíjať región a cestovný ruch, a pritom dbať na ochranu životného prostredia v okolí vodnej nádrže Veľká Domaša. Veľmi ma teší, že sme dokázali posadiť za jeden stôl aktérov z územia, vyšší územný celok, ale aj ústredné orgány štátnej správy. Verím, že dnešným deklarovaním ochoty vzájomne spolupracovať, vybudujeme z Domaše pekné miesto na oddych a rekreáciu, atraktívne pre domácich, ale aj turistov,“ uviedol prešovský župan.

 

 

„Ministerstvo dopravy a výstavby SR, ktoré má pod sebou kompetenčne aj domáci cestovný ruch, veľmi víta celú túto iniciatívu a v plnej miere podporuje tieto aktivity. Za ministerstvo dopravy sme pripravení priložiť ruku k dielu aj z pohľadu financovania prostredníctvom dotačných schém, ktoré sú orientované na oblastné organizácie cestovného ruchu a takisto sme pripravení pomôcť metodicky, ale aj po odbornej stránke,“ skonštatovala štátna tajomníčka Ministerstva dopravy a výstavby SR Katarína Bruncková.

 

Chcete vedieť, čo sa plánuje vo vašej rekreačnej oblasti a ako sa zmení Domaša? Pozrite si Flagshipový projekt, ktorý tvorí neoddeliteľnú súčasť memoranda o spolupráci. V memorande je uvedený zoznam zámerov, v integrovanom projektovom balíku sú projekty podrobnejšie opísané.

 

Memorandum o spolupráci tu:  Memorandum o spolupráci 

 

Integrovaný projektový balík tu: Integrovaný projektový balík Domaša

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát