Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov postihnutých zemetrasením.

Dnes je piatok 29. marca 2024, meniny má Miroslav a zajtra Vieroslava.

Do Veľkej noci ostáva 0 dní.

Obec Kvakovce predstavila verejnosti podobu kaplnky a nábrežia prístaviska výletnej lode Bohemia


26.06.2022 | V rámci slávnosti Slovenské NAVALIS Obec Kvakovce predstavila budúcu podobu prístaviska a nábrežia výletnej lode Bohemia. V súčasnosti sú služby ako predaj vstupeniek na výletnú loď, suvenírov, zmrzliny a sociálne zariadenia umiestnené pri ceste na ulici Nábrežná. Tento stav je dlhodobo nevyhovujúci, pôsobí rušivo na vlastníkov okolitých chát a mal by sa zmeniť.

 

Z uvedeného dôvodu dala Obec Kvakovce ešta začiatkom roka spracovať projekt, ktorý rieši úpravu nábrežia výletnej lode Bohemia. Autorom projektu sú architekti otec a syn Doričkovci, členovia Komisie urbanizmu a architektúry v Obci Kvakovce.

 

Čo sa zmení?

Všetky prevádzky sa presunú smerom k vode. Postaví sa jednotný prevádzkový objekt, kaplnka a upraví sa nábrežie ako celok výhľadovo s prepojením na plánovaný chodník okolo vody.

 

Prevázdkový objekt

Na nábreží, v mieste súčasného provizórneho baru vznikne moderný prevádzkový objekt, kde budú pod jednou strechou tri samostatné prevádzky. 

 

Predaj vstupeniek so suvenírmi, zmrlináreň a kaviareň "Bohemia Caffe" pomenovaná po lodi Bohemia. Súčasťou objektu budú aj verejné sociálne zariadenia. Stavba bude postavená z jednoduchej a ľahkej konštrukcie so zelenou strechou.

 

Kaplnka a priestranstvo pre bohoslužby

V súčasnosti sú open air bohoslužby na Dobrej medzi domašanmi veľmi obľúbené. Postaví sa jednoduchý a vzdušný mini amfiteáter otvorený na vodnú plochu, ktorý bude slúžiť na sväté omše, svadby ale aj mini koncerty.

 

V štádiu riešenia je ešte spôsob tienenia, to však s projektom pre stavebné povolenie nesúvisí.

 

V ľavej časti bude jednoduchá priehľadná zvonica so zvonom, ktorý posvätil pápež František pri svojej minuloročnej návšteve Slovenska.

 

Obec na výstavbu kaplnky už zriadila transparetný účet, podrobnosti uvedie duchovný otec Juraj Sitarčík pri prvej tohtoročnej open air omši.

 

Rekonštrukcia nábrežia výletnej lode

V súčasnosti je priestranstvo vydláždené zatravňovacími tvárnicami. Tráva však v nich nerastie a zle sa po nej chodí. Tvárnice preto nahradia kocky z prírodného kameňa v dvoch odtieňoch uložené do vlnoviek pripomínajúcich vlny. Pribudne tiež výsadba stromov s väčšími korunami kvôli tieňu.

 

Všetky pozemky v prístavisku má Obec Kvakovce vo svojom výlučnom vlastníctve, disponuje projektom pre stavebné povolenie a prebieha proces jeho získania.

 

 Podoba nábrežia výletnej lode Bohemia po rekonštrukcii 

 

 

 

 

 

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát