Na náš e-mail sme dostali informáciu, že za vypúšťaním Domaše nie je ani tak udržanie vegetácie na dolnom toku Ondavy, ale niečo úplne iné. Mail, ktorý prišiel z emailovej adresy ochrammevodu sme dostali v piatok, 30. decembra a poukazuje na závažné skutočnosti ohľadom vypúšťania Domaše. Aké? Čítajte ďalej.
Pisateľ v emaile tvrdí, že vodohospodári vzhľadom na veľmi kritický stav vodnej hladiny v Domaši zmenili množstvo vypúšťanej vody a namiesto 4,9 m3/s vypúšťajú iba 2,5 m3/s.
Anonymný mail ďalej tvrdí, že kvalita vody na dolnom toku Ondavy obsahuje hodnoty, ktoré môžu spôsobiť ekologickú katastrofu. Spoločnosť Bukóza je na základe tejto skutočnosti údajne nútená obmedziť výrobu, pretože, kvôli slabému toku v Ondave v objeme 2,5 m3/s hrozí zvýšený objem nežiadúcich látok vo vodách dolného toku Ondavy.
Ak je anonymný mail pravdivý, tak poukazuje na to, že dôvodom na vypúšťanie veľkého množstva vody z Domaše nie je zachovanie bujnej vegetácie na dolnom toku tak ako to často vo svojich vyjadreniach tvrdí povodie, ale vypúšťanie vody je zapríčinené riedením vody na dolnom toku Ondavy kvôli nekvlaite vypúšťanej vody zo súkromnej spoločnosti.
Anonymný pisateľ tvrdí, že sa o celý prípad zaujímajú ochranári, ktorý údajne odobrali vzorky vody a pozorne sledujú celý proces už dlhodbejšie.
Viete o téme viac? Môžete tieto informácie potvrdiť, alebo vyvrátiť. Napíšte nám informácie do nášho odkazovača, alebo e-mailom na info@domasacity.sk.