Vynikajúce domáce delikatesy na Vás čakajú v reštaurácii hotela Dobrá. Tradičné domáce polievky, slepačia je žltá ako má byť s domácimi rezancami, vynikajúce holúbky, boršč, pirohy na všetky spôsoby, kačacinka s lokšami a červenou kapustou, mačanka s pravými hubami a množstvo iných jedál. To všetko pripravuje s láskou pani kuchárka Zdenka, ktorá varí pre radosť celý život. Prinášame Vám tiež zaujímavý recept kuchárky Zdenky a fotografie.
Domáce delikatesy si môžete objednať a zobrať aj so sebou na Vašu oslavu alebo len tak potešiť svoju rodinu.
Tento týždeň sa podáva delikatesa kuchárky Zdenky:
Dobranský diviak na šípkovej omáčke
Dobranský diviak na šípkovej omáčke podľa tradičného receptu starých materí, ktorý sa prenecháva z generácie na generáciu Vás naučí variť kuchárka Zdenka na fotografii.
Ingrediencie:
Kvalitné mäso z diviaka, olej, soľ, čierne korenie, korenie na divinu, tymián, grilovacie korenie, mrkva, cesnak, červené víno, šípkový domáci lekvár pripravený podľa starej receptúry ( môže byť aj kúpený ), klinčeky, škorica, cukor, citrón, hl. múka, maslo.
Pracovný postup:
Mäso umyjeme a osušíme, prešpikujeme mrkvou, potrieme olejom, soľou, gril. korením, tymiánom, korením na divinu a cesnakom. Dáme zapiecť do rúry, potom mäso podlejeme vodou a dusíme domäkka. Výpek precedíme do hrnca, pridáme soľ, šípkový lekvár, červené víno, 4 klinčeky, trocha škorice, citrónovú šťavu, trocha cukru a štipku vegety. Povaríme , zahustíme hladkou múkou a zjemníme surovým maslom. Omáčka má byť jemná, lahodná, voňavá a stredne hustá.
Podávame s knedľou, alebo so zemiakovými knedlíčkami.
- pečená kačacinka t.j. kačacie stehno, červená kapusta, domáca knedľa, lokša
- fantastický králik na divoko, zemiaky / ryža, noky /
- pravá šarišská mačanka, lokše
- a iné hotové jedlá podľa ponuky dňa
- pizza podľa ponuky
Na objednávku lepíme domáce tatarčené pirohy, domáce pirohy plnené – zemiakmi, tvarohom, lekvárom. Balené sú mrazené po 1 kg. Na objednávku pripravíme fantastické holúbky kuchárky Zdenky a boršč kuchára Janča.