Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov po zemetrasení.

Dnes je piatok 19. apríla 2024, meniny má Jela a zajtra Marcel.

Do začitaku prázdnin ostáva 73 dní.

Dôležitá informácie pre občanov v súvislosti s opravou elektrikcého vedenia v obci Kvakovce


01.06.2023 | Vážení spoluobčania, v čase od 3. Júla do konca mesiaca október bude v našej obci prebiehať dôležitá rekonštrukcia elektrickej siete. 

Vymeniť sa má približne 120 podperných betónových stĺpov, bude sa meniť kompletné elektrické vedenie, vymenia sa trafostanice. To prispeje k tomu, aby sme mali kvalitné rozvody, ktoré eliminujú poruche, ktoré sú stále častejšie. Následne by sa po nových stožiaroch mala viesť optická sieť na internet, ktorá bude potiahnutá z obce Michalok.

 

Pustiť do svojho dvora elektrikárov?

Každý, kto má vo svojom dvore stĺp elektrického vedenia má na svojom pozemku ťarchu zo zákona. Ťarcha je platná aj vtedy, ak nie je zapísaná na liste vlastníctva. Je povinnosťou každého vlastníka strpieť opravy existujúceho elektrického zariadenia a umožniť prístup k nemu. To však znamená, že stavebná firma musí uviesť dvor do pôvodného stavu. Nemá preto význam robiť prekážky s prístupom elektrikárom, lebo by mohli vzniknúť škody a tie by si mohli nárokovať. Treba však trvať na tom, aby veci po oprave uviedli do pôvodného stavu.