Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je streda 1. mája 2024, meniny má nikto a zajtra Žigmund.

Do začitaku prázdnin ostáva 61 dní.

Aktivisti spustili petíciu za presun lode Ondava z Dunaja na Domašu


24.05.2016 | Aktivisti z okolia Domaše sa spojili pre dobrú vec. Spustili Petíciu adresovanú Predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi, v ktorej ho prosia o pomoc. Chcú docieliť presun lode Ondava z Dunaja na Domašu. Z lode Ondava sa stáva silná regionálna téma.

 

 

 

 

 

O čo ide?

Veľká Domaša je tretia najväčšia vodná nádrž na Slovensku a zároveň jediná, ktorá nemá žiadnu vyhliadkovú loď. Posledná poriadna osobná loď, ktorá plávala medzi strediskami a prevážala turistov opustila Domašu pred viac ako 23 rokmi.

 

Našla sa vhodná loď

Našlo sa ideálne riešenie lacné pre štát, ktoré si vyžaduje iba vôľu úradníkov a jednoduché administratívne rozhodnutie. Slovenský vodohospodársky podnik vlastní výletnú loď, ktorú nevie zmysluplne využiť a prevádzkovať. Jedná sa o loď Ondava, ktorá dlhé roky kotví na Dunaji.

 

Keďže štátny podnik nevedel loď využiť, uzatvoril exkluzívnu zmluvu na jej prevádzku so súkromnou spoločnosťou. Tej poskytuje loď Ondava za veľmi výhodných podmienok na rôzne plavby po Dunaji. Vodohospodári zabezpečujú posádku, pohonné hmoty, poistenie, zodpovedajú za bezpečnosť, čistotu a údržbu lode.

 

Súkromná firma ponúka plavby na lodi Ondava po Dunaji pre skupiny aj jednotlivcov, za čo inkasuje nemalé peniaze.

 

Môžete na nej absolvovať rôzne zaujímavé plavby vo dne aj v noci, prenajať si ju na oslavy, firemné večierky a iné zaujímavé akcie spojené s občerstvením.

 

Podrobnosti o prevádzke lode tu: podrobnosti o prevádzke lode

 

Mnohých východniarov oprávnene nahnevali podmienky, za akých štát poskytuje loď Ondava súkromnej firme z Bratislavy. Kým na Dunaji je veľa alternatívnych súkromných prepravcov, na Domaši ľudia nemajú žiadnu možnosť plavby.

 

Oprávnená otázka, ktorú si veľa ľudí a najmä východniarov po zverejnení zmluvy kladie znie.

 

Prečo by mal štátny podnik podporovať podnikanie pre vybraného súkromníka v Bratislave a nemohol by radšej podporiť cestovný ruch na východe prevádzkovaním lode na Domaši?“

 

Prečo je loď na Domašu potrebná?

Lodná doprava medzi jednotlivými rekreačnými oblasťami jednoznačne prispeje k ich rozvoju a podporí rozvoj cestovného ruchu v regióne s vysokou nezamestnanosťou. Domaša skrýva mnohé krásy a zákutia. Rodiny s deťmi, žiaci, študenti, dôchodcovia, domáci aj zahraniční turisti by určite radi absolvovali plavbu po Domaši.  Na rozdiel od západu ale takúto možnosť nemajú. Aj preto loď Ondava patrí na Ondavu, kde nájde zmysluplné využitie.

 

Kto tvorí petičný výbor?

Petičný výbor tvoria zástupcovia viacerých občianskych združení a osobností pôsobiacich v regióne Vranova nad Topľou, Prešova a Domaše.

 

Komu je petícia určená

Petícia je určená Predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi, v ktorej ho aktivisti prosia, aby pomohol a zasadil sa o presun lode Ondava na Domašu.

 

Kde môžete podporiť petíciu?

Jedná sa o internetovú petíciu, ktorú môžete podpísať z pohodlia domova. Pozrite si text petície, petičný výbor a pridajte svoj podpis za dobrú vec.

 

Petíciu podporíte tu:  Petícia Loď Ondava patrí na Ondavu (Veľkú Domašu)

 

Podporíte návrat lode na Domašu po dlhých 23 rokoch.

 

Ako odišla z Domaše posledná funkčná loď

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát