Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 2. mája 2024, meniny má Žigmund a zajtra Galina.

Do začitaku prázdnin ostáva 60 dní.

Hodnotili sme strediská - starosta Holčíkoviec sa môže hanbiť


26.04.2013 | REPORTÁŽ: Občianske združenie chatárov a rekreantov Domaše sa rozhodlo zhodnotiť stav stredísk na Domaši. Zmapovali sme, v akom stave nechávajú vedenia obcí Domašu dobrovoľníkom na sobotňajšie upratovanie. Pozrite si fotky, naše hodnotenie a na čo bude musieť odpovedať starosta najhoršej obce. Pozrite si, kde dobrovoľníci nemajú čo robiť a kde sa poriadne zapotia.

 

Predseda hodnotiacej komisie: 

Martin Ježko - predseda Jacht klubu Prešov. Celkovo boli 3 hodnotitelia. Strediská umiestňujeme v poradí, v akom sa umiestnili.

 

Hodnotené strediská a dátum hodnotenia

 

V piatok, 26. apríla sa hodnotili strediská Dobrá, Monika, Eva, Krym, Nová Kelča, Valkov.

 

Prítomné médiá:

 

TV Markíza. Reportáž bola odvysielaná v správach dnes o17tej, t.j. 26. apríla. Nájdete ju v archíve na stránke www.markiza.sk.

 

 

R.O. Nová Kelča / Krym -  vizitka starostky Márie Telepúnovej

 

Hodnotenie: 1 mínus

 

Stredisko bolo upratané, parkoviska pozametané, kontajnery vyvezené. Okolie brehov bolo upravené, okolo vody boli umiestnené lavičky. Všetko v réžii obce. Takto by malo stredisko vyzerať. Jedinou výčitkou sú 2 mechy odpadkov, ktoré sme našli v kempingu na Kryme, ktorý síce obec nespravuje, ale je tam umiestnená obecná tabuľa. Stačí odstrániť tie 2 mechy odpadkov a bude to jednotka bez mínusu. V tomto stredisku nebudú mať dobrovoľníci čo robiť.

 

Foto Nová Kelča

 

 po kliknutí sa zväčšia

 

 

 

   

 

 

 

Foto Krym

 

 

 

 

R.O. Valkov - vizitka starostu Miroslava Fečka

 

Hodnotenie: 1 mínus

 

Stredisko bolo upratané, parkovsika čisté. Obec Bžany zamestnáva 12 ľudí, ktorí celý týždeň čistili okolie vody. V košoch boli mechy na odpadky, okolie vody upratané od nánosov, obec opravuje prístrešky na pláži a lavičky. Celkový vzhľad je dobrý. Treba ešte dotiahnuť do konca zopár vecí. Mínusový bod je wc misa vyhodená v priekope pri vstupe do strediska. Dobrovoľníci tam v celku nemajú čo upratovať, podľa starostových slov všetky detaily dotiahne obec v najbližších dňoch.

 

Foto Valkov

 

   

 

   

 

 

R.O. Dobrá - vizitka starostu Jána Ondovčáka

 

Hodnotenie: 2

 

Stredisko bolo upratané, kontajnery vyvezené a okolo nich bolo čisto. Snahu obce o čistotu však zmaril niekto, kto doviezol ku kontajneru stavebnú suť, čo je síce zakázané, ale ľudia to porušujú. V košoch boli vymenené mechy na odpad, celkový vzhľad bol dobrý. Nedostatkom je okolie vody v okolí kempingu, okolie vody pri zosuve a priekopa pri Plecháči pod lesníckou chatou. Nedostatkom sú tiež nepozametané cesty a parkovisko pod hotelom Bogárka. Celkový dojem bol však dobrý.

 

 

Foto Dobrá

 

   

 

 

 

 

R.O. Monika a Eva - vizitka Michala Flešára

 

Hodnotenie: 4 mínus

 

V tomto stredisku sa dobrovoľníci v sobotu naozaj zapotia. Pri návšteve stredísk Monika sme boli doslova zhnusení. Od známky 5 delí starostu len to, že dal vyprázdniť kontajnery. Starosta obce však predviedol vrchol drzosti a arogancie. Chatári mu poctivo platia dane, obec vyberá poplatky, má príjmy z predaja pozemkov a on predvedie takýto neporiadok? Vyprázdnil síce kontajnery ale všetkú prácu nechal na dobrovoľníkov, čo je nehoráznosť. Na plážach boli haldy odpadkov a naplavenín, ktoré rozfúkaval vietor.

 

Pri vjazde do streiiska Eva Vás víta budka a cenník poplatkov. Na toto je starosta expert, ale tam jeho odbornosť asi končí. Doslova nebolo problém nájť krík, v ktorom by nebolo niečo hodené. Je to neuveriteľná hanba pre starostu obce Michala Flešára ako aj pre občanov obce Holčíkovce. Mali by sa so svojim starostom veľmi vážne porozprávať, alebo ho poslať preč, pretože im robí poriadnu hanbu. Ale nech každý posúdi sám podľa fotografií.

 

Foto Monika - Holčíkovce

 

   

 

   

 

Eva - Holčíkovce

 

 

 

   

 

 

 

Starosta Holčíkoviec bude musieť odpovedať, čo robí s peniazmi z Domaše.

 

Občianske Zdurženie chatárov a rekreantov Domaše položí starostovi Holčíkoviec otázky súvisiace s hospodárením obce pod jeho vedením. Využijeme na to zákon o Slobodnom prístupe k informáciám. Nie je predsa možné, aby vyberal poplatky a v strediskách mal takýto neporiadok. Jeho odpovede zverejníme na týchto stránkach.

 

Otázky, ktoré položíme starostovi obce p. Flešárovi:

 

1.  Koľko Vaša obec vybrala na dani za rekreačné chaty od kedy ste starostom  za jednotlivé roky?

 

2.  Koľko Vaša obec vybrala na dani od podnikateľov za jednotlivé roky, od kedy ste starostom?

 

3. Koľko Vaša obec vybrala na poplatkoch , alebo na prenájmoch majetku v rekreačných oblastiach za roky, od kedy ste starostom?

 

4. Koľko Vaša obec získala peňazí z predaja pozemkov za roky od kedy ste starostom? Predložte zoznam všetkých predaných pozemkov aj s uvedením: komu ste predali, v akej výmere a za akú sumu bol pozemok predaný.

 

5.  Aký bol a je Váš mesačný plat ako starostu od nástupu do funkcie? Koľko odmien ste mali a v akej výške počas svojho pôsobenia?

 

6.  Aká je odmena súčasného zástupcu starostu a poslancov obecného zastupiteľstva za jednotlivé mesiace?

 

7. Koľko má Vaša obec zamestnancov a koľko obec vynakladá na mzdy ročne?

 

8. Aké investície urobila obec pod Vašim vedením na Domaši?

 

9. Predložte kópie všetkých zápisníc zo zasadnutí obecných zastupiteľstiev od Vášho nástupu  do funkcie až do dnešných dní.

 

Všetky odpovede podrobíme podrobnej analýze a sprístupníme verejnosti, aby si sama vyhodnotila, či je situácia taká kritická a či naozaj "obracajú" každý cent, keď nie sú schopní upratať.

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát