Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 2. mája 2024, meniny má Žigmund a zajtra Galina.

Do začitaku prázdnin ostáva 60 dní.

Na Domašu sa vrátia staré dobré časy v podobe nového festivalu


06.04.2017 | Všetko vypukne v sobotu, dňa 8. Júla ráno. Jubilejný desiaty ročník najväčšieho cyklistického podujatia na Slovensku odštartuje už tradične v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá, kde bude zároveň aj jeho cieľ.   V predchádzajúcich ročníkoch všetko končilo príchodom do cieľa, no tento rok bude v niečom iný, výnimočný.

 

 

Obec Kvakovce, Bike team Vranov nad Topľou a Trio Production sa dohodli na spolupráci, ktorej výsledkom bude letný deň plný športu, zábavy a kvalitnej Českej a Slovenskej hudby v podobe nového Domašského festivalu. O čo pôjde?

 

ROZHOVOR

O prípravách sme sa rozprávali so starostom obce Kvakovce Mgr. Radovanom Kapraľom (RK) a Ing. Martinou Timkovou (MT), predsedníčkou komisie cestovného ruchu v obci Kvakovce.

 

Ako vznikol nápad na nový letný festival?

 

RK: Spontánne. Už roky sme videli potenciál v rozvoji tohto pekného športového podujatia. Rodiny s deťmi, mladí ale aj starí chodili na Domašu Dobrú v tento jeden letný deň za účelom rekreačnej cyklistiky. Ľudia sa však okrem športu dožadovali aj zábavy, ktorá absentovala.

 

Športová časť je na organizáciu veľmi náročná, chalani z Bike Teamu Vranov venovali jej príprave veľa energie a na zorganizovanie kultúrnej časti im už energia neostala. Hľadali sme preto vhodného partnera na spoluprácu a našli sme ho. Som rád, že sa dohodla spolupráca aj na najbližšie roky.

 

Tiež som rád, že popredným umelcom môžeme ponúknuť aj kvalitné ubytovanie v hotelovom rezorte Zelená Lagúna, ktorý momentálne patrí do prvej top desiatky hotelov na Slovensku podľa týždenníka Trend.

 

Ako to bude tento rok vyzerať?

 

RK: Naša obec bude plniť úlohu koordinátora, urobíme všetko preto, aby sme vytvorili maximálne komfortné podmienky pre organizátorov nie len športovej časti, ale aj tej kultúrnej.

 

MT: To čo uviedol Rado nie je všetko. Chcela by som ho doplniť v tom, že v súčasnosti jednáme aj so Slovenským vodohospodárskym podnikom, aby sprístupnil v daný víkend útroby priehrady.

 

Ak sa dohodneme, v čo pevne verím že áno, chatári, ale aj návštevníci vôbec po prvý krát v histórii uvidia útroby priehradného múru. Sprístupniť by sa mali miesta, na aké sa bežní smrteľníci len tak nedostanú. S vodohospodármi máme dobré a korektné vzťahy, preto som presvedčená, že útroby priehrady v daný víkend otvoria verejnosti.

 

Ľudia poznajú športovú časť už z predošlých ročníkov. Ako bude vyzerať tá kultúrna časť?

 

RK: V prvom rade chcem povedať, že je to pokus, či Domaša zvládne jeden naozaj kvalitný festival, ktorý sa v mnohom odlišuje od bežných festivalov. Názov festivalu „Dobré časy“ veľa naznačuje a mal by byť pre všetky vekové generácie. Dodnes sa nemôžem stotožniť s tým, že najväčší festival Domaša Fest bol vypudený z Domaše, ale k tomu sa už vracať nechcem. Pozerajme sa dopredu.  Je to zárodok niečoho nového, aké tu doteraz nebolo.

 

Prečo názov Dobré časy?


MT: Vedeli sme, že nechceme to, čo je už pomaly na každom rohu a to je totálna komercia. Chceli sme taký lážo plážo zámer a dospeli sme k Dobrým časom (smiech). Všetci nostalgicky spomíname na staré dobré časy na Domaši. Či už sú to časy strávené pod stanom, v okolitých lesoch a lúkach, na rybách, pri gitare, pri opekaní špekáčok a slaniny, diskotéky pod holým nebom, prvé lásky a priateľstvá na celý život.  

 

V mnohom to mnohí zažívame dodnes, len v inej podobe. Ja som trochu staršia a tak to môžem povedať, bola to taká iná doba, iné vzťahy medzi ľuďmi, nebolo všetko o peniazoch. Žilo sa pomalšie.

 

Koniec koncov, aj naše súčasné snaženie v Kvakovciach a projekt Národného centra vodných športov je o tom, aby sa na Domašu vrátili staré dobré časy, či už v podobe kvalitnej turistickej infraštruktúry, ale aj v kultúrnom a športovom vyžití, ktoré utužia vzťahy medzi ľuďmi.

 

Ako sa to celé zladí, ako to  bude prebiehať?

 

RK: Presne ako po iné roky, tak aj tento rok odštartuje cyklistika so štartom a cieľom na Dobrej. Následne dostanú účastníci cyklistiky priestor na oddych a zotavenie sa až do časti kultúrnej. Tá vypukne až večer po 18.00 hodine.

 

MT: Budeme pozývať ľudí nie len na cyklistiku a kultúru, ale na víkend strávený na Domaši - Dobrej. Aby prišli a užili si Domašu ako za starých dobrých čias, aby zobrali svoje deti, vnúčatá a ukázali im, aké je to stanovať, ako chutí pravá špekáčka so slaninou opečená na ohni. Pripravujeme mapu pekných miest na stanovanie na Dobrej a v jej okolí, ale aj viaceré prekvapenia.  Všetko sa včas dozviete. Chceme, aby to bol návrat v čase do starých dobrých čias.

 

Návštevníci Dobrej zažijú nie len krásnu cyklotúru okolo Domaše, ale budú môcť navštíviť priehradu po prvý krát v histórii od jej postavenia.

 

Zlatým klincom budú tri unikátne koncerty, na ktorých uvidia spevácku legendu, na ktorej vyrastali celé generácie, ale aj Zlatého slávika a speváka, ktorý ohúril Česko a Slovensko v talentovej show Česko Slovensko má talent.

 

Všetci traja speváci majú spoločné to, že ich texty majú zmysel. V skladbách nám pripomínajú to dobré, čo na tomto svete je a vyvolávajú pocit nostalgie a pohody.

 

Ako to bude fungovať, cyklotúra a koncertný festival Dobré časy?

 

MT: Ak sa chce niekto zúčastniť cyklotúry, mal by sa včas zaregistrovať na stránke Bike teamu Vranov www.okolodomase.sk, aby mohli organizátori včas pripraviť dostatočný počet tričiek, pretekárskych čísiel a podobne.

 

Kto sa bude chcieť zúčastniť večernej série originálnych a zážitkových koncertov, môže si zakúpiť vstupenku v sieti www.ticketportal.sk. Tuším, že už je spustený aj predaj. Aj tu treba uviesť a chcem to zdôrazniť hlavne pre chatárov, že počet vstupeniek je obmedzený, preto by nikto nemal čakať na poslednú chvíľu.

 

Myslím si, že to bude kultúrny zážitok, ktorý  naozaj bude stáť za to a je málo pravdepodobné, že sa na Domaši, ale aj na Východnom Slovensku ešte niekedy takáto kombinácia spevákov v takej kvalite a atmosfére zopakuje.

 

Kto teda vystúpi na prvom ročníku festivalu?

 

MT: Bude to kombinácia starých dobrých časov s mladou krvou. Predskokanom bude mladý spevák, ktorý zahviezdil v show Česko slovensko má talent Juraj Hnilica.

 

Následne so svojim koncertom vystúpi legenda Československej hudby Václav Neckář, na ktorého skladbách vyrastali viaceré generácie, ktorého hity nestarnú a sú stále aktuálne. Jeho skladby pôsobia ako balzam na dušu. Pôsobil ako herec vo viacerých filmoch, staršie ročníky si ho budú pamätať ako člena nezabudnuteľnej skupiny Golden kids (Kubišová, Vondráčková, Neckař). Jeho hudba odznela vo viacerých filmoch, spomeniem len kultové Pelíšky, Noc na Karlštejne, alebo Jak básnici přicházejí o iluze,

 

Posledným koncertom bude vystúpenie Českého Zlatého slávika Tomáša Klusa. Je to pesničkár a textár spievajúci o živote a láske, má za sebou aj úspešné protest songy. Vypredáva amfiteátre a športové haly v Českej republike aj na Slovensku.

 

Všetkých srdečne pozývame, aby strávili nezabudnuteľný letný víkend na Dobrej ako za starých dobrých čias.

 

TOMÁŠ KLUS A JEHO TVORBA

 POCITY

 

NINA

 

 

CHYBÍŠ MI

 

 

VÁCLAV NECKÁŘ A JEHO TVORBA

 KDO VCHÁDZÍ DO TVÝCH SNÚ MÁ LÁSKO

 

 

ANDĚLE STRÁŽNÍ

 

 

SKLADBA ZNÁMA Z FILMU PELÍŠKY

KDE JSOU TÁ RÁNA STŘÍBRNÁ

  

 

JURAJ HNILICA

jeho vstup na Slovenskú hudobnú scénu počas show Česko Slovensko má talent

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát