Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je piatok 3. mája 2024, meniny má Galina a zajtra Florián.

Do začitaku prázdnin ostáva 59 dní.

Rybárska sezóna začala - ryby na Domaši neberú


03.06.2013 | V sobotu, 1. júna o 4. hodine rannej začala rybárska sezńa na Domaši. Niektorí rybári čakali presne na odbytie štvrtej hodiny a slávnostne zahadzovali svoje pripravené a vyleštené rybárske prúty do Domaše. Celú Domašu lemovali rybárske stany. Väčšina sa však zhoduje, niečo také ešte nepamätá. 

 Ryby v Domaši neberú. Aspoň takáto bola rekcia rybárov, ktorí sa dlhé mesiace tešili na svoju obľúbenú rybačku. 

 

Pred rokom sme mali za pár hodín v partii už niekoľko kaprov a dnes nič a to už je večer, hovorí dlhoročný rybár Marián z Dobrej. Jeho slová potvrdzuje aj rybár Peter, ktorý svoje miesto kŕmil už týždeň a zatiaľ nechytil ani jednu rybu.

 

Podobná situácia bola aj v rybárskej oblasti na Turanoch. Krmíme už 5 dní, kukuricou a semenom repky olejnej. Je to divné, s takým niečom som sa ešte nestretol a to tu rybárčim už dobrých 25 rokov hovorí dôchodca zo Stropkova.

 

Martin z Holčíkoviec tvrdí, že ani jeden z jeho doterajších parťákov nemal ani jeden záber. 

 

Správa o tom, že ryby neberú sa šírila rýchlosťou blesku a tak bol na Domašu privolaný odborník s vysoko profesionálnym sonárom v hodnote 7 tisíc EUR. S týmto špičkovým 3D sonarom bola mapovaná situácia, čo sa to vlastne deje na dne Domaše. Všetci si mysleli, že na vine sú sumce, ktorých je na Domaši dostatok. 

 

Skutočnosť však bola iná. Sonár ukázal realitu. Ryby v Domaši sú, avšak z neznámeho dôvodu sa nezdržiavajú pri dne. Nachádzajú sa v hĺbke asi 2 až 3 metre nad dnom. Podľa odborníka môžu byť ryby zmätené, nakoľko v Domaši nebolo 2 roky vody. Zmeny tlakov ale aj iné faktory môžu byť príčinou, prečo ryby na Domaši neberú. 

 

Situáciu sledujeme. Máte aj Vy skúsenosti z rybačky na Domaši? Pošlite nám svoje skúsenosti na info@domasacity.sk

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát