Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je sobota 27. apríla 2024, meniny má Jaroslav a zajtra Jarmila.

Do začitaku prázdnin ostáva 65 dní.

V Kvakovciach došlo tento týždeň k trojnásobnému zabitiu


31.01.2015 | Aktualizované 3.2.2015: Článok nie je vhodný pre deti a mládež do 18 rokov a pre osoby slabšej povahy. V Kvakovciach sa udial tento týždeň masaker ako z hororového filmu. Tragická správa sa rozšírila po dedine rýchlosťou blesku. Zložitým prípadom sa mala zaoberať polícia, nakoniec ho nechtiac riešil obecný úrad. Čítajte ďalej. 

 

 

Čo sa vlastne stalo?

 

V utorok ráno sa občan obce pán František zobudil na veľký hluk a rev na jeho dvore. Vyšiel von a naskytol sa mu hrôzostrašný pohľad, ktorý by neprial ani svojmu najväčšiemu nepriateľovi.  

 

Jeho výkonný kohút a dve kury ležali na dvore mŕtve a to nie je všetko. Boli roztŕhané na niekoľko kusov. Páchateľmi tohto strašného činu boli dva psy, ktoré z miesta činu, ako inak, ušli.

 

Podľa našich informácií sa pán František okamžite dostavil na obecný úrad v Kvakovciach, kde sa dožadoval, aby bol tento zločin preverený a majitelia psov – páchateľov boli okamžite potrestaní.

 

Veľa nechýbalo, a  do Kvakoviec by bola opäť privolaná polícia, pretože ide jednoznačne o prečin proti majetku. V poslednej chvíli sa prípadu radšej zhostil obecný úrad.

 

kohút zakúpený v obci Továrne je už dnes minulosťou

 

 

 

Výška škody

 

Pán František uviedol, že dve kury sú nepatrnej hodnoty, ale o kohútovi sa to už povedať vôbec nedá. Bol veľmi výkonný a nenahraditeľný, škoda môže byť až 20,- EUR, ak nie viac.

 

Ako uviedol majiteľ, bol to špecifický druh kohúta, ktorého zakúpil na gazdovskom trhu v obci Továrne a takéhoto výkonného kohúta doposiaľ nikdy nemal. Túto skutočnosť potvrdili aj viacerí občania obce. 

 

V kauze sa objavila utajená svedkyňa, ktorú všetci poznajú

 

Našťastie psov - páchateľov zazrela obyvateľka obce, ktorá išla náhodou okolo a vie skoro o všetkom, čo sa v dedine robí, lebo ona  vždy ide úplnou náhodou okolo, keď sa niečo deje.

 

Zo strachu si radšej neželá byť menovaná a v celej kauze preto vystupuje iba ako utajená svedkyňa, aj keď všetci v dedine vedia, o koho ide.

 

Vo svojej utajenej svedeckej výpovedi svedkyňa uviedla, že vraj nechce nikomu nič zle, ale ona na vlastné oči videla celý krvavý masaker. Svedkyňa vypovedala, že páchatelia, v našom prípade dva psy sa prechádzali po dedine ako „muj z moju“ a nebolo to veru prvý krát, čo si takto po obci vykračovali. Videla ich prechádzať sa už minimálne trikrát a môže to odprisahať.

 

Ako sa tak psy páchatelia prechádzali okolo kapury pána Františka, zbadali kury a kohúta na dvore a rozbehli sa za nimi vraj jak zbešneté. Detaily útoku uviesť presne nevedela, boli to vraj sekundy a všade lietalo perie. Je už v rokoch a ešte nikdy nevidela tak behať psov za kurami.

 

Svedkyňa ďalej vypovedala pod prísahou, že podľa nej ide na 1000 % o psa Alvina, ktorý patrí pani Anne z neďalekého domu, lebo pani Annu často navštevuje a jej psa Alvina pozná veľmi dobre. 

 

Meno druhého psa – páchateľa utajená svedkyňa nepozná, ale na 100% vie, že ide o psa pána Zdenka. Keďže páchatelia boli vďaka svedeckej výpovedi ostražitej ženy identifikovaní, pán František si mohol okamžite uplatniť škodu u majiteľov psov.

 

Náhrada škody za prvú polovicu kohúta

 

Pani Anna priznala, že ich pes Alvin bol spolupáchateľ, ale zároveň dodala, že ona ho v obiscu nikdy nechcela, že to muž. Poverila preto svojho manžela, aby okamžite uhradil vzniknutú škodu za polovicu zahrdúseného kohúta. Jej postoj bol veľmi korektný a škodu okamžite uhradili. 

 

Kauza nekončí, úhrada druhej polovice kohúta sa komplikuje

 

Pán František si uplatnil vzniknutú škodu aj u majiteľa druhého psa - páchateľa a to u pána Zdenka. Čakal ho však šok. Manželka pána Zdenka sa rozhodla neuhradiť druhú polovicu zo zahrdúseného kohúta. Prečo? 

 

Uplatnila si totiž zápočet z minulosti, keď došlo k fyzickému stretu medzi jej manželom Zdenkom a pánom Františkom.

 

Pri tomto incidente sa pánovi Zdenkovi okrem škrabancov, ktoré utŕžil roztrhla aj zlatá retiazka, ktorú dostal do daru a údajne sa roztrhla až na štyri krát.

 

Podľa pána Františka si za roztrhnutú zlatú retiazku môže pán Zdenko sám, lebo podľa neho provokoval a zápočet škody je v takomto prípade podľa neho preto neprípustný. 

 

Aj napriek tejto skutočnosti odmietla manželka pána Zdenka zaplatiť polovicu mŕtveho kohúta, s čím pán František samozrejme nesúhlasil s dodatkom, že v budúcnosti môže ich pes dopadnúť veľmi zle a dokonca ešte horšie, ako jeho kohút. Po takomto prístupe majiteľky psa zabijáka zľutovanie už mať nebude. 

 

Aktualizované: rodina pána Zdenka nakoniec poctivo uhradila druhú polovicu kohúta pánovi Františkovi a celý incident sa nakoniec skončil šťastne k spokojnosti všetkých zúčastnených. 

 

Obecný úrad vyzval občanov k zodpovednosti

 

Obecný úrad sa snažil upokojiť vzniknutú napätú situáciu v obci a po krvavom masakre, kde sa obeťami stali tri živé bytosti vyzval občanov k zodpovednosti. Nikomu by sa predsa nepáčilo, keby mu cudzí pes zlikvidoval statok. Každý občan je zodpovedný za svoje domáce zvieratá a za psov nevynímajúc.

 

Reálne hrozí, že pri podobnom incidente dôjde u poškodených občanov ku skratovému konaniu a k odstrelu psa – páchateľa. Aj preto by si mali občania ustrážiť svojich domácich miláčikov a vyvarovať sa tak zbytočným nepríjemnostiam do budúcnosti. Za svoje zviera zodpovedá vždy jeho majiteľ.

 

Trh v obci Továrne

 

Obľúbený trh v Továrnom sa koná každú prvú nedeľu v mesiaci a nové druhy domácich zvierat vrátane kohútov, sliepok, prasiatok, zajacov a podobne tam nájdete už zajtra od skorého rána. 

 

Klikateľný obrázok pre inšpiráciu z inej dediny

 

Zodpovedná obyvateľka neďalekej obce riešila podobný problém, keď jej kury vychádzali na cestu a preto vymyslela riešenie. Na svoju bráničku umiestnila informatívny nápis, aby ustrážila svoj statok.  Mohli by si od nej zobrať príklad aj občania, ktorí vlastnia psov. Aj oni by mali na svoju kapuru umiestniť podobný nápis, aby ich psy neutekali cez pootvorené dvere a neohrozovali ostatných ľudí a živé bytosti.

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát