Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je pondelok 29. apríla 2024, meniny má Lea a zajtra Anastázia.

Do začitaku prázdnin ostáva 63 dní.

Začalo sa územné konanie na Nábrežnú promenádu aj múzeum športových hrdinov


17.08.2023 | Obec Kvakovce podala celkovo dva návrhy na vydanie územného rozhodnutia. Pozrite si, ako to bude celé vyzerať. Prvý návrh sa týka Nábrežnej promenády a múzea športových hrdinov. Druhý návrh sa týka komerčných objektov služieb na nábrežnej promenáde. 

 

 

 

Projektovú dokumentáciu financovala Obec Kvakovce z časti prostredníctvom regionálneho príspevku z Akčného plánu Okresu Vranov nad Topľou a časť zaplatila z vlastných zdrojov.

 

Príprava projektov trvala dlhšie obdobie, čo bolo zapríčinené najmä pandémiou Covid 19, v dôsledku čoho sa zdržali jednoduché pozemkové úpravy, ktorými obec usporiadávala pozemky.

 

Ak všetko pôjde podľa plánu, stavať by sa mohlo na jeseň v roku 2024. Obec počíta s financovaním prostredníctvom Integrovanej územnej stratégie Prešovského samosprávneho kraja.

 

Za účelom výstavby promenády bola odkúpená aj stará drogéria, ktorú sa podarilo zbúrať minulý rok.

 

 Na obrázku:

starú drogériu odkúpila Obec Kvakovce

 

Na obrázku:

búranie drogérie, na ktorej mieste bude nábrežná promenáda

Na obrázku:

búranie drogérie, na ktorej mieste bude nábrežná promenáda

Nábrežná promenáda

Bude sa tiahnuť od mosta na Dobrej až po lodenicu umiestnenú na ulcii Pri kempingu. Súčasťou promenády bude úprava pláží, nový mobiliár, verejné sprchy, detské ihriská aj maják, ako menšia vyhliadka. Verejné sociálne zariadenia pre návštevníkov pláže pribudnú v budove múzea vrátane wc pre invalidov.

 

Súčasťou promenády bude aj mini amfiteáter s pódiom a fontánou. Vznikne priestor na prechádky, oddych, šport aj zábavu. Pribudnúť má aj parková zeleň a kvetinová výsadba.

 

Múzeum športových hrdinov

V zásade sa jedná o jednoduchú stavbu. Bude to miesto s expozíciou našich športovcov, ktoré bude slúžiť aj na športové eventy, plesy či koncerty. V budove bude zázemie pre obecný úrad, záchranné zložky aj policajnú stanicu.

 

Link na územné konanie tu: Verejná vyhláška

 

Komerčné objekty služieb na nábrežnej promenáde

Nad nábrežnou promenádou pribudnú komerčné objekty služieb. Pôjde o nízke dvojpodlažné budovy citlivo osadené do terénu. Na prvom nadzemnom podlaží bude zázemie pre reštaurácie, kaviarne, cukrárne, obchodíky rôzneho druhu. Na druhom nadzemnom podlaží bude zázemie pre prevádzky na 1NP, t.j. ubytovacia časť pre zamestnancov.

 

V rámci komerčných služieb sa riešia aj parkovacie miesta, verejné osvetlenie, prístupové cesty nie len ku objektom a promenáde, ale aj pre pozemky nad komerčnými obejktami služieb, ktoré sú určené na výstavbu apartmánov.

 

Link na územné konanie tu: Verejná vyhláška

 

 Vizualizácie, ako to bude vyzerať

klikateľné obrázky

 

    

   

   

   

   

   

   

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát