Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov postihnutých zemetrasením.

Dnes je piatok 29. marca 2024, meniny má Miroslav a zajtra Vieroslava.

Do Veľkej noci ostáva 0 dní.

Domaša sa dočkala. Pribudne cyklochodník, ktorý porepojí Kvakovce s Dobrou a Tíšavou


20.01.2023 | Rok 2023 začína pre Domašou dobrými správami. Po stúpajúcej vode v Domaši prichádza ďalšia skvelá správa pre všetkých milovníkov cyklistiky.   Po štyroch rokoch príprav Obec Kvakovce uspela so svojou žiadosťou o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na výstavbu cyklistického chodníka v dĺžke viac ako trinásť kilometrov. 

 

 

 

 

Išlo o výzvu, ktorú vyhlásilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie ešte na jeseň 2021.

 

Cyklochodník prepojí Obec Kvakovce (okres Vranov nad Topľou) s rekreačnou oblasťou Domaša Dobrá a následene aj Dobrú s Tíšavou (okres Stropkov). Vybudovať sa má aj chodník smerom k vyhliadkovému vrchu Bučky.

 

Celková šírka cyklochodníka bude 5 metrov, (t.j. 4,5 m afaltový povrch, 25 cm krajnice z oboch strán). Rozdelený bude vodorovným dopravným značením na tri časti, t.j. 3 metre obojsmerný cyklistický pruh a 1,5 mera chodník pre peších. Vybudovať sa majú aj odbočky k vodnej nádrži Domaša a odpočívadlá. Chodník je konštruovaný tak, aby zniesol aj prejazd ťažších vozidiel, ktorá bude súvisieť s údržbou a aj prípadnou ťažbou dreva, keďže je to zákonná povinnosť správcov lesa.

 

Peniaze na projektovú dokumentáciu stavby boli poskytnuté z Akčného plánu Okresu Vranov nad Topľou ešte v roku 2018.

 

Celkové oprávnené výdavky projektu boli scvhálené vo výške 6 420 946,24 EUR, výška nenávratného finančného príspevku je maximálne 6 099 898,93 EUR.

 

Dielo by malo byť dokončené v priebehu roka 2023. Všetko však závisí od schopnosti dodávateľskej firmy, ktorou je spoločnosť EUROVIA SK a.s., ktorá vzišla z verejného obstarávania.

 

Trasa cyklistického chodníka

 

 OKOLO DOMAŠE 

najväčšie cyklistické podujatie na Slovensku

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát