Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 25. apríla 2024, meniny má Marek a zajtra Jaroslava.

Do začitaku prázdnin ostáva 67 dní.

Funkcionári SVP sa vyhýbajú Domaši, chcú prísť do Prešova, dostali druhú verejnú výzvu


23.04.2019 | Situácia okolo kritickej situácie s vodou na Domaši sa vyostruje. Signatári dnes adresovali funkcionárom SVP š.p. v poradí už druhu Verejnú výzvu, tí sa Domaši vyhýbajú a na vysvetľovanie si vybrali mesto Prešov. 

 

 

 

 

 

Viete si predstaviť, aby primátorka mesta Prešov zorganizovala tlačovú konferenciu k problematike dopravy v meste Prešov do Medzilaboriec, alebo Kežmarku? Asi by to bolo nelogické a to zvlášť v prípade, ak by ju na takúto tlačovku vyzvali občania mesta.

 

Ak sa vám to zdá nepredstaviteľné, v štátnom vodohospodárskom podniku (SVP) to za čudné vôbec nepovažujú a informovať chcú tam, kde problém, o ktorom chcú informovať vôbec nie je.

 

V skratke o novej situácii

Zástupcovia obcí a združení z okolia Domaše vyzvali minulý týždeň riaditeľa SVP Romana Ivanča a jeho námestníka Stanislava Dobrotku, aby prišli na Domašu trasnparentne vysvetliť okolnosti vypúšťania vody z Domaše, ktorá je dnes v kritickom stave.

 

Čo urobili funkcionári SVP? 

Funkcionári z SVP zjavne odmietli prísť vysvetliť okolnosti s vodou na Domašu, kde je reálne problém. Na tlačovú konferenciu si vybrali nelogicky mesto Prešov. Na svoju tlačovku nepozvali zástupcov obcí, podnikateľov a verejnosť, ktorých sa problém bytostne dotýka, ale iba novinárov. Podľa našich informácií nedostali pozvánku ani signatári Verejnej výzvy.

 

Pozvánka, ktorú dnes rozoslal hovorca SVP, ale neprišla ľuďom od Domaše

 

Dobrý deň prajem,

 

v súvislosti s verejnov výzvou zástupcov jednotlivých obcí a združení v okolí VS Veľká Domaša na transparentné vysvetlenie situácie na VS Veľká Domaša organizujeme tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční vo štvrtok, 25.4.2019 o 10.00 hodine v malej zasadačke (prízemie) Okresného úradu Prešov, Námestie mieru 3.

 

Predmetom tlačovej konferencie bude vysvetlenie aktuálnej situácie na vodnej stavbe, účel vodnej stavby ako aj reakcie na nepravdivé a osočujúce tvrdenia autorov verejnej výzvy, priestor na diskusiu a otázky.

 

S pozdravom

 

Ing. Marián Bocák

 

Aká je reakcia signatárov výzvy?

Ako uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš Ing. Martina Timková, správaniu vodohospodárov nikto nerozumie. Prečo si vybrali Prešov a nie Stropkov, Vranov nad Topľou alebo Domašu? Nechápem, prečo sa vyhýbajú Domaši? V prvej verejnej výzve nikto nikoho neosočoval, skôr naopak, slušne sme ich vyzvali. Cieľom bolo vytvoriť priestor na transparentné vysvetlenie situácie, lebo sa medzi ľuďmi šíria dezinformácie.

 

Ľudia majú právo poznať pravdu, keďže sa jedná o štátny podnik a takto to ďalej fungovať nemôže, že sa budú správať ako štát v štáte. 

 

Signatári sa dohodli a funkcionárom SVP dnes adresovali v poradí druhú Verejnú výzvu. Súhlasia so zmenou termínu, ale trvajú na tom, aby sa tlačová konferencia konala na mieste činu, ktorým je Domaša. Pripravili im kongresovú sálu na Zelenej lagúne.

 

Ak s tým funkcionári SVP nebudú súhlasiť, plánujú prísť na ich tlačovú konferenciu do Prešova, ale chcú informovať ministra životného prostredia aj predsedu vlády o nevhodnom správaní zamestnancov štátu. Tiež budú informovať verejnosť.

 

Nezabudnite vyjadriť svoj názor v novej Domašskej ankete, kde je podľa vás najlepšie miesto na tlačovku SVP.

 

II. verejná výzva funkcionárom SVP zo dňa 23.4.2019

 

II. verejná výzva pre funkcionárov SVP, Domaša, 23.4.2019f

 

 

I. verejná výzva funkcionárom SVP zo dňa 15.4.2019

 

Verejná výzva pre funkcionárov SVP, Domaša, 15.4.2019

 

 

Na obrázku Domaša, Nová Kelča, jar 2019

foto zdroj: TASR

Je toto výsledok práce vodohospodárov alebo prírody?

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát