Pozor, vyhlásená výzva na obnovu domov postihnutých zemetrasením.

Dnes je piatok 29. marca 2024, meniny má Miroslav a zajtra Vieroslava.

Do Veľkej noci ostáva 0 dní.

Leto na Domaši: Vystúpia Peter Bič Project, Fragile, aj The Duchons


27.05.2021 | Domaša bude tento rok žiť opäť projektom „Bohemia spieva“, romantickými plavbami so živou hudbou, či spomienkou na legendu Karola Duchoňa.

Leto na Domaši: Vystúpia Peter Bič Project, Fragile, aj The Duchon´s

 

Letnú sezónu slávnostne otvoria Slovenské Navalis so svätou omšou a vystúpením umeleckého súboru Lúčnica. A to stále nemusí byť všetko... Jednou z vízii je začať s tradíciou rekonštrukcie bojov z II. svetovej vojny inšpirovaných neďalekou Duklou.

 

Výletná loď sa po viac ako dvoch desaťročiach vrátila na hladinu vodnej nádrže Domaše v roku 2019. Bohemia sa stala magnetom pre turistov okamžite. Už len jej spúšťanie na vodu sledovalo niekoľko tisíc zvedavcov. Hneď počas prvého roka previezla 36 000 a minulý rok 40 000 návštevníkov. Čísla by boli určite vyššie, pokiaľ do toho nevstúpila pandémia spôsobená novým koronavírusom... Ak budú epidemiologické opatrenia počas tohtoročných prázdnin priaznivé, verejnosť sa môže tešiť na parádne leto!

 

Pokiaľ to pandemická situácia dovolí, Bohemia by mala prvých turistov privítať na palube 5. júna. Podobne ako pred rokom, aj teraz otvoria slávnostne novú sezónu Slovenské Navalis. Hosťom bude umelecký súbor Lúčnica a po svätej omši duchovní požehnajú lode v Dobrianskej zátoke. Vo finále rozžiari Domašu veľkolepý ohňostroj. „Termín Slovenských Navalis je 26. jún. Program máme pripravený a čakáme už len na to, aké opatrenia budú v tom čase v platnosti, aby sme vedeli určiť aj my pravidlá pre verejnosť,“ reagoval starosta obce Kvakovce Radovan Kapraľ.

 

 

Pilotným projektom, ktorý si okamžite získal svojich fanúšikov, bola minuloročná séria koncertov „Bohemia spieva“. Unikátnu atmosféru počas podvečernej plavby loďou si budú môcť fanúšikovia naozaj rôznych hudobných žánrov užívať aj tento rok. „Keď sme minulý rok spúšťali tento projekt, priznám sa, mal som pomerne veľké očakávania. Napriek tomu, že sme museli prispôsobiť cenu vstupného limitovanej kapacite počtu osôb na lodi, boli takmer všetky koncerty vypredané. Práve tento záujem ľudí ma motivoval k tomu, aby sme v nich pokračovali,“ uviedol Matúš Jaško z Randal Agency.

 

Koncertnú sezónu na Bohemii otvoria 17. júna Peter Bič Project. Vstupenky si môžete zakúpiť na www.vstupenky.maxiticket.sk. Z ďalších hudobných hostí vystúpia napr. speváčka Veronika Rabada, hudobno-zábavná skupina Ščamba, Cigánski diabli, Fragile a Peter Cmorík s kapelou. „Tento rok vyskúšame aj, ako sme si to nazvali, Senzi špeciál s Petrom Stašákom, Ottom Weiterom a Petrou Maxin. Myslíme si, že tento žáner má svoje publikum a v spojení s atmosférou plavby loďou to bude určite príjemný zážitok. Môžem ešte povedať, že doťahujeme hudobných hostí na augustové termíny a črtajú sa nám tam naozaj veľké mená našej domácej hudobnej scény,“ dodal M. Jaško.

 

Víkendový program v piatok a sobotu vyplnia romantické večery. „Loď vyráža na plavbu podvečer pri západe slnka, do toho hrá živá hudba... Keď sme si to minulý rok vyskúšali, bol o to veľký záujem, preto sme sa v týchto víkendových plavbách rozhodli pokračovať,“ vysvetľoval R. Kapraľ.

 

To však stále nie je všetko... Na Domaši by v rekreačnej oblasti Dobrá mohli v rámci hudobno-tanečnej šou The Duchon´s zaznieť hity Karola Duchoňa. Zárukou najvyššej umeleckej kvality je fakt, že aranžmány skladieb spracoval Anton Popovič a réžiu s choreografiou si vzal pod taktovku Ján Ďurovčík. „Opäť len zopakujem, ak to pandemická situácia a opatrenia dovolia, verejnosť sa môže tešiť aj na najväčšie hity legendárneho Karola Duchoňa. Vystúpenie bude pod holým nebom, a teda nepochybujem o tom, že táto atmosféra spojená s večernou Domašou prispeje k nezabudnuteľnému zážitku,“ uviedol R. Kapraľ.

Autor textu a fotgrafií: 

Imrich Makó, Vranovské Novinky

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát