Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je utorok 23. apríla 2024, meniny má Vojtech a zajtra Juraj.

Do začitaku prázdnin ostáva 69 dní.

Obce z okolia vodnej nádrže Domaša predstavili návrh Memoranda o spolupráci


31.03.2021 | Uplynulé roky na Domaši sa niesli v znamení konfliktov medzi obcami v okolí vodnej nádrže a vodohospodármi. Išlo najmä o spory pre nedostatok vody v Domaši, ale problémom boli aj čierne stavby a pozemky v správe SVP, ktoré sa využívajú rôzne.

 

 

 

 

Výsledkom jesenných rokovaní na ministerstvách bol návrh, aby obce v spolupráci s viacerými organizáciami a účastníkmi cestovného ruchu pripravili Memorandum o spolupráci, ktoré by upravovalo vzťahy v okolí vodnej nádrže Veľká Domaša.

 

Iba pred niekoľkými dňami sa skončili rokovania starostov obcí v okolí Domaše s najvyššími zástupcami štátneho podniku SVP. Následne sa všetci starostovia z obcí Bžany, Turany na Ondavou, Nová Kelča, Holčíkovce, Malá Domaša, Kvakovce a Slovenská Kajňa stretli a odsúhlasili návrh Memoranda o spolupráci, s ktorým idú do pléna. Svoj návrh poslali inštitúciám na pripomienkovanie.

 

Memorandum upravuje vzťahy účastníkov cestovného ruchu v okolí Domaše a nastavuje mantinely, ako by mali verejné inštitúcie a účastníci cestovného ruchu spolupracovať medzi sebou v snahe rozvíjať cestovný ruchu. 


Novinkou je definovanie plôch vo verejnom záujme, ktoré by mali byť verejnosti verejne prístupné.

 

Návrh memoranda máme k dispozícii a zverejňujeme ho k nahliadnutiu. Po zapracovaní všetkých pripomienok by malo dôjsť k slávnostnému podpisu.

 

Návrh memoranda pripraveného obcami tu:  Memorandum o spolupráci

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát