Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je sobota 20. apríla 2024, meniny má Marcel a zajtra Ervín.

Do začitaku prázdnin ostáva 72 dní.

Pozvánka na požehnanie plavby lode z Prahy na Domašu kardinálom Dominikom Dukom


03.05.2019 | Omša v katedrále Svätého Víta, procesia na Karlov most, zoskoky parašutistov pod Karlov most, gondoly z Benátok a Rakúska, regata lodí, koncert pod Karlovým mostom na Vltave, veľkolepý ohňostroj a požehnanie plavby lode z Prahy na Domašu. To všetko je zážitok na celý život, ktorý by ste si nemali nechať ujsť.

 

 

 

 

Domaša bola jediná vodná nádrži v strednej a východnej Európe, ktorá nemala výletnú loď. Vďaka podpore Vlády SR a predsedu vlády Petra Pellegriniho sa na Domašu po 26 rokoch vráti výletná loď. Čaká nás unikátna cesta po riekach a kanáloch Európy dlhá 2800 kilometrov, cez stovky miest a obcí, ktorá bude plná nástrah, ale aj zaujímavých zážitkov. Pozrite si podrobnoisti o trase a požehnaní plavby.

 

Trasa výletnej lode:

Loď vypláva z Prahy (Vltava) s cieľovou stanicou Kvakovce (Veľká Domaša)

 

Dátum vyplávania lode:

Loď sa vydá na svoju cestu na Domašu z Prahy dňa 16.mája 2019 v skorých ranných hodinách. Deň pred samotným vyplávaním lode sa uskutoční slávnostné požehnanie plavby zo strany kardinála Dominika Duku – arcibiskupa Pražského.

 

Požehnanie plavby kardinálom Dominikom Dukom

Udalosť, na akú sa nezabúda. Všetko sa to uskutoční v rámci Svätojanských slávností Navalis. Podujatie Navalis je spomienková slávnosť v Prahe s viac ako tristoročnou tradíciou na známeho svätca Svätého Jána Nepomuckého, patróna všetkých ľudí od vody. V tento deň prichádzajú do Prahy aj gondolieri so svojimi gondolami z Benátok a Rakúska.

 

 Na obrázku slavnosti Navalis - čo všetko zažijete v Prahe

 

Súčasťou programu tohtoročných slávností bude aj slávnostné požehnanie plavby lode, ktorá sa vydá na unikátnu cestu z Prahy (Vltava) do Kvakoviec (Veľká Domaša). Požehnanie vykoná kardinál Dominik Duka - arcibiskup Pražský. Plavba bude dlhá 2800 kilometrov po riekach a kanáloch, cez 7 štátov Európy, prejdeme stovky miest a obcí. Loď pripláva do prístavu v obci Ladmovce, kde bude prevezená po ceste približne 90 km až na Domašu.

 

Loď na svojej plavbe ponesie posolstvo Svätého Jána Nepomuckého až na Východ Slovenska. Symbolické na celom akte je aj to, že prvý most pod vodnou nádržou Veľká Domaša na rieke Ondava v obci Sedliská nesie meno tohto známeho Svätca z Českej republiky.

 

Oficiálny program slávností Navalis, Praha, streda, 15.5.2019

14.30 Slávnostné zdobenie koní ( Hradčanské námestie)

16.45 Požehnanie koní a jazdcov kardinálom ( Hradčanské námestie)

17.30 Slávnostná Svätá omša v katedrále Svätého Víta

18.45 Svätojanská procesia na Karlov most

20.00 regata lodí, gondoly, zoskok parašutistov, kúpanie otužilcov

20.30  záverečná pobožnosť pred kostolom Svätého Františka

20.45  požehnanie plavby lode kardinálom Dominikom Dukom – arcibiskupom Pražským

21.00  koncert na hladine Vltavy pod Karlovým mostom

21.55   veľkolepý barokový ohňostroj

 

S Prahou sa loď pred vyplávaním rozlúči posledným zatrúbením. Na jedinečnú udalosť do Prahy pozývame všetkých rodákov, ale aj ľudí zo Slovenska.

 

Čo na vás v Prahe čaká?

Zoskok parašutistov priamo pod Karlov most

 

 

Veľkolepý barokový ohňostroj

 

 

Slávnosti Navalis - zostrih

 

 

 

Zaujímavosti o trase

 

Dĺžka trasy po riekach a kanáloch

celková dĺžka trasy je približne 2800 kilometrov

 

Dĺžka plavby

približne 30 dní v závislosti od podmienok a problémov, ktoré sa môžu vyskytnúť na trase

 

Dĺžka trasy po ceste

z prístaviska Ladmovce do obce Kvakovce - Veľká Domaša je cesta dlhá približne 90 kilometrov

 

Dĺžka presunu po suchu

Približne 1 deň v závislosti od podmienok.

 

Manipulácia s loďou

Loď z rieky na prevozný podvozok preloží  špeciálny žeriav s nosnosťou 780 ton, ktorý príde na miesto vykládky na troch kamiónoch, v SR sa žeriav s takou nosnosťou nenachádza.

 

Krajiny v Európe, ktorými prejdeme

Krajiny sú uvedené v poradí, ako sa cez nich budeme plaviť. Česká republika, Nemecko, Rakúsko, Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko, Srbsko, Chorvátsko, Srbsko, Maďarsko, Slovensko

 

Mestá a krajiny v Európe, ktorými prejdeme

Štart - Česká republika: Praha - Vltava, Mělník, Ústí nad Labem, Děčín, Nemecko: Drážďany, Torgau, Aken, Magdeburg, Hannover, Minden, Muenster, Duisburg, Kolín nad Rýnom, Bonn, Koblenz, Franfurkt, Wuerzburg, Norimberg, Rakúsko: Regensburg, Pasau, Linz, Viedeň, Slovensko: Bratislava, Komárno, Štúrovo, Maďarsko: Vacov, Budapešť, Baja, Moháč, Chorvátsko: Batina, Srbsko: Apatin, Chorvátsko: Aljmoš, Vukovar, Srbsko: Báčška Pálanka, Novy sad, Starý Slankamen, Sútok Tisy do Dunaja, Toraš, Ada, Maďarsko: Segedín, Szolnok, Tiszafured, Tiszalok, Tokaj, Sútok Bodrogu do Tisy, Sárospatak, Slovensko: Streda nad Bodrogom, Ladmovce, Vranov nad Topľou, CIEĽ: Kvakovce – Veľká Domaša


Nástrahy trasy

Na trase nás čaká množstvo nástrah. Budeme musieť zdolať viac ako 50 priehrad, na viacerých riekach musia byť kapitáni so špeciálnymi papiermi, pretože nie všetky papiere platia na všetky rieky. Na niektorých úsekoch je hladina vody v riekach nízka, preto nevieme, čo život a plavba prinesú.

 

Dokumentárny film

Súčasťou posádky bude aj dokumentarista, ktorý bude točiť dokument z celej prepravy lode pod autorským dozorom Jaroslava Vaľka, ktorý sa podieľal na videu WE LOVE DOMAŠA a mnohých klipoch a filmoch v SR. Bude viesť aj lodný denník, čiastkové autentické zážitky z trasy bude zverejňovať ne dennej báze. Dokument bude mať premiéru na jeseň 2019. Samozrejme, ak všetko dobre dopadne.

 

Domovský prístav

Domaša Dobrá

 

Nový názov lode

Vzíde z ankety.

 

Predpremiéra pre verejnosť 15.5.2019 o 12.00 hodine.

Pred samotnou dlhou plavbou lode na Domašu a večernými Svätojánskymi slávnosťami NAVALIS budete mať jedinečnú možnosť absolvovať vyhliadkovú plavbu loďou po Vltave v predpremiére. Vyhliadková plavba po Prahe sa uskutoční o 12.00 hodine. Podrobnosti  zverejníme.

 

Pozývací plagát do Prahy

 

 

viac info tu: www.navalis.cz

 

sledujet FB domasacity - aktuálne informácie z plavby - pripravujeme lodný denník

 

aktuálne

 

Loď bola vytiahnutá v doku a to tak, že špeciálny pontón sa naplnil vodou a klesol na dno. Loď priplávala nad neho a voda sa z pontónu odčerpala, čím došlo k dvihnutiu lode na hladinu. Tam ju prezrel Československý loyd, to je osoba, ktorá kontroluje hrúbku plechov, stav vrtule, kormidla, niečo ako STK na lode. Následne sa bude loď maľovať špeciálnymi námronými farbami a pripravovať sa na požehnaniu a dlhú plavbu z Prahy až na Domašu.

 

Loď na pontónovom doku

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát