Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je piatok 26. apríla 2024, meniny má Jaroslava a zajtra Jaroslav.

Do začitaku prázdnin ostáva 66 dní.

Slovenské Navalis na Domaši budú v podaní Pražského filmového orchestra


30.05.2022 | Obec Kvakovce v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš v rámci slávností Slovenské Navalis pripravuje unikátny hudobný projekt, aký na Domaši doteraz nikdy nebol.

 

V sobotu, dňa 25. júna sa v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá uskutočnia Slovenské NAVALIS - slávnosti Sv. Jána Nepomuckého, ktorý je patrónom všetkých námorníkov a ľudí od vody.

 

Obec Kvakovce túto tradíciu priviezla na Domašu  z Prahy spolu s výletnou loďou Bohemia, kde majú slávnosti viac ako tristoročnú tradíciu.

 

Slávnosti začnú tradične Svätou omšou s doprovodom Zboru Sv. Cecílie pri Dóme Sv. Alžbety v Košiciach. Následne budú požehnané plavidlá a ľudia od vody.

 

Tento rok prijal pozvanie a na Domaši vystúpi Pražský filmový orchester s dirigentom a hudbným géniom Jiřím Koryntom. Naposledy ste mohli jeho orchester počuť na Miss Českej republiky 2022.

 

 

Návštevníci Domaše tak uvidia koncert filmovej hudby priamo na nábreží Domaše, na ktorom zaznejú skladby známych filmov ako sú GLADIÁTOR, STAR WARS, JURSKÝ PARK, HARRY POTTER, PIRÁTI Z KARIBIKU a mnoho ďalších v podaní 37 členného orchestra.

 

Kto je dirigent Jíří Korynta?

Jiří Korynta je hudobný génius. Dirigent Paržského filmového orchestra ovláda hru na 34 hudobných nástrojov a už vo svojich pätnástich rokoch si vyslúžil zápis do Guinessovej knihy rekordov, keď behom jednej hodiny dokázal zahrať na 33 z nich.

 

Koncert vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom odpáleným z vody. Záver večera bude patriť koncertu Muziky Milana Rendoša.

 

Slávnosti sa uskutočnia tradične na hlavnej pláži v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá. Vstup na podujatie je voľný. V predpredaji sú len vstupenky na sedenie tu vstupenky Slovenské NAVALIS

 

 Malá ukážka z vystúpení Prague film orchestra

 

 

 

SLOVENSKÉ NAVALIS 2022

  

 

 

SLOVENSKÉ NAVALIS 2021

 

  

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát