Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je štvrtok 25. apríla 2024, meniny má Marek a zajtra Jaroslava.

Do začitaku prázdnin ostáva 67 dní.

Uverejnili definitívnu podobu nábrežnej promenády na Domaši Dobrej


14.08.2019 | Obec Kvakovce predstavila definitívnu podobu projektového zámeru Národného centra vodných športov, oddychu a športovej histórie, ktoré vznikne v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá. 

 

 

 

 

Projektový zámer je financovaný s podporou Úradu vlády SR a vstupuje do ďalšej fázy získavania potrebných stavebných povolení. Projektový zámer pozostáva z týchto objetkov:

 

Nábrežná promenáda s chodníkom slávy našich olympioniov

Pôjde o výstavbu námestia v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá od lodenice jachklubu až po most. Súčasťou budú oddychové zóny, športoviská, úprava pláží, mini amfiteáter a maják. 

 

Plávajúca promenáda s prístaviskom pre vodné športy a výletnú loď

V rekreačnej oblasti Domaša Dobrá vznikne plávajúca promenáda s kotviskom pre 96 športových lodí. Pôjde o súbor betónových plávajúcich pontónov so životnosťou viac ako 50 rokov, ktoré majú samodopínaciu schopnosť pri zmene výšky vodnej hladiny. Plávajúca promnáda premostí zátoku na Dobrej a bude vysunutá až po vstup na otvorenú Domašu.

 

Súčasťou zámeru  je aj kompletná projektová dokumentácia na prístavíská pre výletnú loď a jachting v okolí celej Domaše. Prístaviská budú v týchto lokalitách:

 

Dobrá, kostolík Trepec, Tíšava, Rumpeľ, Valkov pláž, Nová Kelča pláž, kostolík Nová Kelča, kemping Krym, hotel Zátoka, prístav Valkov, pláž Solaris, pláž Monika, hotel Zelená lagúna.

 

Pre vysvetlenie, loď nebude zastavovať v každom prístavisku pravidelne, ale iba v niektorých. Cieľom je vytvoriť podmienky pre pristátie lode v prípade potreby v prípade objednávok, detských táborov a podobne. Súčasťou každého prístaviska pre výletnú loď bude aj kotvište pre 18 športových lodí - športových jácht.

 

Múzeum športových hrdinov

Je to objekt na promenáde, ktorý bude slúžiť na organizáciu športových eventov. Nebude to klasické múzeum, ale interaktívne múzeum, kde budú organizované rôzne besedy so športovcami, premietané športové dokumentárne filmy. Súčasťou objektu múzea budú aj verejné sociálne zariadenia, ale aj zázemie pre Záchranný systém a políciu SR.

 

Cyklistický chodník Domaša Dobrá - Tíšava

Cyklistický chodník pôjde cez les medzi strediskami Dobrá a Tíšava, avšak mal by spĺňať parametre aj lesnej cesty.

 

 

Denný pohľad na promenádu Domaša Dobrá optimistická vízia 2021

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

Nočný pohľad na promenádu Domaša Dobrá optimistická vízia 2021

   

   

     

   

   

   

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát