Verejná súťaž - lukratívny pozemok v obci pri Domaši na predaj.

Dnes je piatok 26. apríla 2024, meniny má Jaroslava a zajtra Jaroslav.

Do začitaku prázdnin ostáva 66 dní.

V rekreačnej oblasti Domaša Eva po dlhých rokoch zasvieti svetlo


02.10.2019 | Tri obce z okolia Domaše boli úspešné a v rámci Akčného plánu okresu Vranov nad Topľou na rok 2020 získali podporu na rozvoj cestovného ruchu. Ide o obce Holčíkovce, Malá Domaša a Kvakovce. O aké zámery ide?

 

 

 

 

 

 

Obec Holčíkovce - rekonštrukcia verejného osvetlenie Domaša Eva

Obec Holčíkovce podala žiadosť na rekonštrukciu a rozšírenie verejného osvetlenia v rekreačnej oblasti Domaša Eva. Malo by ísť celkovo o 97 nových stožiarov verejného osvetlenia od hotela Zátoka po chodník do rekreačnej oblasti Monika vrátane prístupovej komunikácie do strediska Eva od štátnej cesty.  Podpora na tento zámer by mala byť vo výške 80 tisíc EUR.

 

Ako uviedol prednosta Okresného úradu vo Vranove nad Topľou Andrej Krišanda, podmienkou pre získanie podpory z Akčného plánu na rozvoj cestovného ruchu bolo aj to, že obec Holčíkovce musedla vstúpiť do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR), čo sa v poslednom období aj stalo.

 

Predseda predstavenstva OOCR Jaroslav Makatúra to hodnotí pozitívne a je rád, že obec Holčíkovce sa pred nedávnom stala členom organizácie, podala žiadosť a ako člen mohla byť podporená. Okrem Holčíkoviec do OOCR vstúpila aj obec Nová Kelča, ktorá pripravuje rekonštrukciu kostolíka Sv. Štefana Kráľa, momentálne však rieši projektovú dokumentáciu. 

 

Podľa Makatúru cieľom je, aby sa rozvíjali všetky strediská Domaše, ale bez aktivity v obciach to nepôjde. Spolu so starostom obce Kvakovce Radovanom Kapraľom, ktorý je členom Rozvojovej rady okresu presadzovali, aby sa vybudovalo verejné osvetlenie aj v rekreačnej oblasti Domaša Monika, ale obec Holčíkovce podala žiadosť zatiaľ len na Evu, pretože na Moniku ešte nemajú projekt.

 

Starosta Kvakoviec Radovan Kapraľ uviedol, že je ochotný kolegovi Michalovi Flešárovi pomôcť, aby svetlo zasvietilo aj na Monike, svojpomocne sa dá táto investícia veľmi rýchlo zrealizovať, len musia chcieť a majú na to všetky predpoklady, aby to dokázali zrealizovať.

 

V obci Kvakovce podľa neho majú skladom pekné parkové osvetlenie, ktoré svietilo ešte donedávna na Dobrej a vymenili ho za led. Svetlá sú stále použiteľné, môže to byť dočasné riešenie a vedia takto v prípade záujmu pomôcť Holčíkovciam. Verí, že záujem bude, lebo na Domaši by v 21 storočí nemala ostať čierna diera bez svetla a návštevníci rekreačnej oblasti by nemali chodiť po tme, dodal Kapraľ na záver.

 

Obec Malá Domaša - oddychová zóna pri vodnej nádrži Malá Domaša

Pri vodnej nádrži Malá Domaša by mala vzniknúť oddychová zóna s loďkami, lavičkami, posedením, prípadne aj reštauráciou, časom aj minikempingom. Podpora na tento zámer by mala byť vo výške 50 tisíc EUR.

 

Obec Kvakovce - likvidácia čiernych skládok v okolí Domaše

V súlade so snahou obcí a vlády SR o likvidáciu čiernych stavieb v okolí Domaše chce obec Kvakovce zakúpiť technické vybavenie na likvidáciu čiernych stavieb. Podpora na tento zámer by mala byť vo výške 15 tisíc EUR.

 

 

Predávate, alebo kupujete? Pridajte bezplatne svoj inzerát.

Pridaj inzerát